Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop”, la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop”, la Sibiu Share Etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop”, la Sibiu


Cursele de coastă revin pe drumul de urcare spre Păltiniş. În weekendul 21-23 septembrie, piloţii din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop” vor concura pe celebra proba inclusă şi în Raliul Sibiului.

Celebra urcare spre staţiunea Păltiniş, cea mai înaltă staţiune montană din România, a fost folosită în anii ’80 atât în etapele de raliu, cât şi în cursele de coastă desfăşurate în Sibiu. În 2012, celebra „specială” pe asfalt, inclusă şi în Raliul Sibiului – etapă în calendarul Intercontinental Rally Challenge 2012 – va găzdui şi etapele cu numerele 13 şi 14 din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop”.

„Oraşul Sibiu are tradiţie în lumea sporturilor cu motor din România, aşa că, din acest an, am decis să aducem aici şi o etapă de viteză în coastă. Urcarea spre Păltiniş este o probă legendară şi cred că se potriveşte perfect pentru o astfel de competiţie”, a spus Sorin Itu, organizatorul etapei sibiene.

Cele două etape din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop” se vor desfăşura vineri, 21 septembrie, şi duminică 23 septembrie. Startul se va da de la Curmătura Ştezii, iar traseul are o lungime totală de 5,1 kilometri, până pe Platoul Vălari. Panta maximă este de 36%, iar diferenţa de nivel de la start la sosire este de 377 metri. Înscrierile pentru cele două etape au început pe 3 septembrie şi se vor încheia astăzi.

Programul în cele două zile de cursă, vineri şi duminică, va începe la ora 8 şi jumătate dimineaţa, iar ultima cursă se va termina la ora 17.30. În acest interval circulaţia va fi deschisă temporar doar între orele 13.00 şi 14.00.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută