Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Rosto – Animatorul invitat la Anim’est 2012

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rosto – Animatorul invitat la Anim’est 2012 Share Rosto – Animatorul invitat la Anim’est 2012


După prezența de anul trecut, când a avut filmul **The Monster of Nix** în competiție, animatorul şi artistul olandez **Rosto** se întoarce la **Festivalul Anim’est**, de data aceasta în carne și oase, în calitate de invitat special şi membru al juriului **Competiției de Scurt și Lung Metraj**. Fanii scurt-metrajului The Monster of Nix, proiectat și la ultima ediție a Creepy Animation Night, nu au voie să rateze proiecția specială și prezentarea autorului de la ediţia de anul acesta.

**Rosto** este regizor, artist, autor de roman grafic şi fondatorul Studio Rosto A.D., cunoscut pentru clipuri animate, proiecte de televiziune şi scurt-metraje independente. Primul succes a fost Anglobilly Feverson, care a dat startul unei serii de premii şi prezenţe la marile festivaluri. Următorul film, Jona/Tomberry, a fost distins cu Marele Premiu Canal+ la Cannes 2005. Un alt proiect al său a fost trilogia Mind My Gap, proiect de mixed media care îmbină animaţia cu romanul grafic. Pentru ultimul scurt-metraj, The Monster of Nix, Rosto a colaborat cu muzicieni şi cineaşti celebri, ca The Residents, Terry Gilliam sau Tom Waits. În prezent, lucrează la dezvoltarea câtorva concepte pentru lungmetraje.

Fanii animaţiei sunt invitați la o întâlnire specială cu celebrul animator, vineri, 12 octombrie, de la ora 18:00, la Cinema Studio. Aceștia vor afla mai multe detalii despre tehnicile de animație folosite de Rosto în scurtmetraje și vor putea vedea câteva dintre cele mai importante creații ale sale.

La **Anim’est 2012**, Rosto este şi unul dintre membrii juriului pentru competiţia oficială de lung şi scurt-metraj, alături de criticul de film japonez Nobuaki Doi şi producătorul francez Jean Pierre Lemouland, fondatorul unuia dintre cele mai importante studiouri de animație din Franța, JPL Films . Acesta din urmă va fi și protagonistul unei alte prezentări speciale din cadrul festivalului.

Cea de-a şaptea ediţie a **Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est** va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută