Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Începe facultatea, încep petrecerile pentru studenți!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Începe facultatea, încep petrecerile pentru studenți! Share Începe facultatea, încep petrecerile pentru studenți!


În fiecare an, la sfârșitul lunii septembrie populația Sibiului crește cu aproape 20.000 de locuitori. Se întorc studenții de la Universitatea ”Lucian Blaga”, Universitatea Româno-Germană sau Universitatea Alma-Mater. Plus Academia Forțelor Terestre. Și la fel cum studenții se pregătesc de examene în sesiune așa se pregătesc și cluburile sibiene de petreceri tematice pentru studenți.

Unul dintre cele mai cunsocute localuri din Sibiu din punct de vedere al petrecerilor studențești este Union Club, din Piața Mică. Student Party a devenit deja o tradiție aici, în fiecare joi, pe baza carnetului de student cover story 18 tinerii învățăcei având acces la prețuri speciale și distracție cât cuprinde. Este de ajuns să amintim de ofertele la cocktailuri cu vodka sau cu whiskey la 2 lei și multe premii din partea casei, că toți studenții știu despre ce este vorba.

" "

###vConcert Alb Negru

Din programul deschiderii noului an universitar nu lipsesc nici concertele. Una dintre cele mai cunoscute și talentate trupe locale, The Renegades cântă în 29 septembrie în Vintage Pub, în vreme ce Club Prime – foarte la modă printre studenți în perioada asta – cântă formația Alb Negru. Evenimentul, care se desfășoară sub genericul ”Gata cu vacanța, sâmbătă începe distracția”, va avea loc tot în seara zilei de 29 septembrie, intrarea fiind liberă pentru domnișoare, în timp ce pentru băieți prețul unui bilet este de 15 lei. Un motiv în plus să nu ratați acest concert este noul Hit marca Alb Negru, intitulat ”Mi-e sete de tine”, care în perioada aceasta poate fi auzit cam peste tot.

În Music Pub, din Piața Mică, în urma unui studiu elborat al ”celebrilor cercetători britanici”, s-a stabilit că studenții se distrează cu aproape 50 la sută mai bine pe muzica retro. Așa că, în timp, petrecerea Student Party s-a transformat în Retro Party, dar tot pentru studenți este. Iar anul universitar aici începe cu zeci de băuturi din partea casei pe oră, Teqila în general, și intrare liberă. Cum oamenii nu se încurcă cu jumătăți de măsură, toți studenții au parte aici de oferte la băuturi la prețuri reduse. Oferte asemănătoare s-au descoperit și în Vintage Pub, de pe Zaharia Boiu. Aici, joi, în 4 octombrie, este chef cu titlul ”Love Party”. Ceea ce în traducere liberă înseamnă o bere la halbă gratuită pentru fiecare bere cumpărată și, bineînțeles, intrare liberă pentru toți studenții, cu sau fără carnetul de note la ei. Plus distracție din belșug.

### Bere și mâncare

Nici la Berăria Roa de pe strada 9 mai nu va fi liniște după deschiderea anului universitar. Organizatorii pregătesc aici, în fiecare joi seara, o petrecere folk. Berea la Roa nu costă mai mult de 4 – 5 lei și cel mai tare este că pentru fiecare băutură comandată primiți din partea casei ceva de mâncare: cartofi prăjiți cu ceva frigui de pui, sau șnițel sau nuggets de pui sau ce mai vreți voi. Băutură și mâncare de aceiași bani!

Trecând la un registru un pic mai serios, trebuie să mai știți că autoritățile locale sibiene iau în calcul ca tema centrală a anulului cultural 2013 să fie chiar studenții și viața studențească. Primarul Sibiului a anunțat încă de acum o lună că există discuții serioase pe această temă și că, după modelul ”Sibiu Baroc” anul 2013 s-ar putea numi ”Sibiu oraș universitar”. ”Mi s-a părut o idee bună să avem o temă, care să ghideze un an cultural și este posibil să continuăm. Avem o solicitare din partea ULBS pentru anul viitor, pentru a crea o temă care arată să Sibiul este oraș universitar și dă o mai bună vizibilitate evenimentelor culturale ale universităților, dar este încă în faza de discuții, ca o variantă”, declara primarul Klaus Johannis astă vară.

Ideea a fost întărită și de rectorul celei mai mari universități din Sibiu, Ioan Bondrea de la Universitatea ”Lucian Blaga”. ”În această perioadă purtăm discuții cu primăria pentru ca anul 2013 se fie dedicat studenților și vieții studențești. Pe tot parcursul anul 2013 vrem să organizăm diferite evenimente cu studenți și pentru studenți. Încă se lucrează la aceast proiect”, a declarat vara aceasta și rectorul Ioan Bondrea. Până atunci, toți studenții sunt așteptați la facultăți pentru deschiderea festivă, într-un cadru instituțional. Toate universitățile sibiene pregătesc pentru întâi octombrie evenimente festive, cu discursuri și cuvântări. Cu această ocazie, după tiparul obișnuit, profesorii își revăd studenții, le urează bun venit în bănci și spor la învățătură, că la petreceri sigur au.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută