Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Hotelul Marigold la Cityplex Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hotelul Marigold la Cityplex Braşov Share Hotelul Marigold la Cityplex Braşov


Începând cu data de 7 septembrie, **Transilvania Film** a lansat lungmetrajul **Hotelul Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel)** în regia lui John Madden (responsabil și pentru filmele **Shakespeare in Love** sau **The Debt**) în cinematografele din România. Cinefilii braşoveni au posibilitatea de a vedea filmul care face parte din programul **Europa Cinemas** în perioada 21 septembrie – 4 octombrie la Cityplex Brașov.

**Proiecţia de gală va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, la ora 17:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.**

Dacă vă tentează o comedie atipica în aceste zile în care actiunea și thriller-ele ocupă mare parte a proiecțiilor cinematografice, puteți încerca filmul britanic **The Best Exotic Marigold Hotel**, proiecție oferită gratuit de Cityplex Brașov.

Inspirat din romanul **These Foolish Things** al autoarei Deborah Moggach, filmul **The Best Exotic Marigold Hotel** relatează aventurile amuzante ale unor pensionari britanici, care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promoţionale îl prezintă ca fiind cel mai opulent şi frumos loc de pe pământ. Ajunşi în Bangalore, protagoniştii constată că locaţia de cinci stele în care se aşteptau să locuiască există doar în mintea înfierbântată a unui manager tânăr şi entuziast, care şi-a stabilit o strategie de marketing excelentă pentru a atrage turişti. În locul palatului spectaculos din imaginile publicate pe internet, bătrâneii găsesc o clădire părăginită prin care zboară în libertate păsările, mobilier dărăpănat şi prăfuit, condiţii de viaţă ca în lumea a treia, străzi aglomerate şi copii care cerşesc, dar o dată cu trecerea timpului încep să fie fascinaţi de cultura şi civilizaţia indiană, de tradiţiile localnicilor, de frumuseţea femeilor şi a peisajelor, de culorile şi sunetele vibrante şi de atitudinea prietenoasă a indienilor. Deşi ţara care i-a primit cu braţele deschise nu le poate pune la dispoziţie condiţiile de lux visate, pensionarii sunt transformaţi de experienţele pe care le trăiesc aici şi învaţă că pot găsi dragostea şi pot trăi intens la orice vârstă.

Distribuția filmului nu lasă deloc de dorit, energia grupului de vârsta a treia fiind susținută de actori precum **Judi Dench** (Notes on a Scandal, seria James Bond), **Chris Wilkinson** (Normal, Michael Clayton), **Maggie Smith** (seria Harry Potter, Gosford Park) sau Bill Nighy (Pirates of the Caribbean, Hot Fuzz). Îl regăsim aici și pe **Dev Patel** (Slumdog Millionaire), în rolul de manager hotelier.

Filmul ar fi putut funcționa lejer cu doar două sau trei din poveștile semnate de **Deborah Moggach** în romanul ei **These Foolish Things**, dar scenaristul **Ol Parker** nu lasă nimic la o parte și, cel mai important, reușeste să jongleze abil și să echilibreze mereu lucrurile. Avem, pe lângă lecțiile de viață cu iz geriatric, și o poveste de dragoste crudă a unui cuplu indian format din actorii **Dev Patel** (Slumdog Millionaire) și **Tena Desae**. Obstacolele capată parfum tradițional bollywoodian, dar oferă și momente de comedie în cheie familiar occidentală.

Apropo de umor, **Hotelul Marigold** lucrează cât se poate de natural. India cu traficul infernal, cu praful, cu mâncărurile de nepronunțat și birocrația care te scoate din pepeni alternează cu India farmecului discret, a culorilor vii, a grandorii, a zâmbetului larg venit din filozofia că viața e o bucurie trăită, nu un drept de la sine. Amuzamentul coliziunii culturale nu capătă nicăieri expresii stridente, totul se petrece organic și într-un ritm poate prea molcom, dar asa cum se cade pentru niște personaje în etate.

Pe alocuri povestea alunecă în convențional, iar personajele sunt gândite într-o manieră lejeră. Știm bine că totul se va termina cu bine, toate evidențele arată că suntem într-un basm. Dar din când în când un basm e exact ce ne trebuie. Lucru dovedit de încăsari. La un buget de 10 milioane de dolari, filmul a incasat peste 40 de milioane. Deloc rău pentru niște boșorogi magnifici.

**Program:**

– Vineri, Sâmbătă, Duminică: orele 12:00, 14:30, 17:00
– Luni, Marţi, Miercuri, Joi: orele 14:30, 17:00

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută