Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Mexicanii au petrecut de Ziua Independenţei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mexicanii au petrecut de Ziua Independenţei Share Mexicanii au petrecut de Ziua Independenţei


**Ziua Mexicului** a fost sărbătorită de ambasada acestei ţări şi a prietenilor ei din România în weekend-ul 14-15 septembrie printr-o serie de evenimente în mai multe locuri din Bucureşti, care au încercat să ne facă cunoştinţă cu această ţară, o lume a culorilor, gusturilor şi a simţurilor.

**„Viva Mexico!”** strigau invitaţii, acompaniaţi de mariachi autentici veniţi de peste ocean, savurând tequila şi margaritas la restaurantul El Torito. *„Canta con nosotros”* a fost îndemnul trupei **Mariachi Juvenil**, care şi-au făcut apariţia atât la restaurant, la ambasadă, dar şi la Biblioteca Naţională unde s-a mai desfăşurat un eveniment organizat cu aceaşi ocazie.

Am putut afla multe lucruri despre mexicani urmărindu-i cum petrec şi dansează, ei având ocazia să o demonstreze alături de trupa de dans profesionist invitată la petrecere, ei dansând pe ritmuri de **salsa şi kumbia**, iar începătorii, care au reţinut cel mai uşor paşii de dans s-au bucurat de premii surpriză.

Mexicul are o activitate diplomatică de 77 de ani în România, iar ambasada statului latin se îngrijeşte de promovarea culturii şi intereselor acestei naţiuni cu o istorie atât de bogată şi strămoşi atât de misterioşi ca aztecii şi mayaşii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută