Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Zilele Bucureştiului serbate şi la MNIR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele Bucureştiului serbate şi la MNIR Share Zilele Bucureştiului serbate şi la MNIR


**Muzeul Naţional de Istorie a României** celebrează şi în acest an **Zilele Bucureştiului**, la sediul din Calea Victoriei nr. 12, printr-o serie de acţiuni şi evenimente.

Instituţia găzduieşte **”Iarmarocul Urban”**, un târg de produse handmade şi vintage, deschis între **14-16 septembrie**, între orele 10.00 – 22.00. Aşadar, dacă doriţi să vă lăsaţi ademeniţi de negustorii iarmarocului, cu podoabe, bunătăţi naturale, veşminte ce-ţi iau ochii şi multe alte minunăţii, nu trebuie decât să fiţi prezenţi pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României.

De asemenea, în zilele de **15 şi 16 septembrie** 2012, în cadrul MNIR se desfăşoară *Salonul de Arte şi de Cultură Masonică*, desore care am mai scris [aici](http://bucuresti.zilesinopti.ro/pagini/arta-si-cultura-masonica-la-mnir.html).

Pe lângă acestea, **Insomnia Culturală** continuă! Astfel că muzeul îşi redeschide porţile în data de 15 septembrie între orele 14.00 – 22.00. În acest interval publicul MNIR poate vizita cele două expoziţii permanente, **Tezaur Istoric** (recent îmbogăţit şi renovat) şi colecţia **Lapidarium**, ce include copia Columnei lui Traian, precum şi expoziţiile temporare, aflate în holul central al instituţiei:

-“90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”

-“Genio Helvetico. Ceasuri istorice şi cutii muzicale elveţiene
din colecţii muzeale româneşti”

La intrarea în expoziţia permanentă Tezaur Istoric publicul MNIR va fi întâmpinat de *Ordinul Suprem al Orhideei Înflorite*, ce face parte din rândul celor mai rar acordate Ordine din lume. Realizat din aur, împodobit cu multe perle, mari și mici, poate fi admirat timp de o lună la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Asociaţiile *Tradiţia Militară* şi *Deutsches Freikorps* încheie ziua de 15 septembrie cu o reconstituire istorico-militară, ce se va desfăşura începând cu orele 19.00.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută