Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Zilele Muzeului Ţăranului Român

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele Muzeului Ţăranului Român Share Zilele Muzeului Ţăranului Român


În 13 septembrie încep o serie de evenimente culturale de o mare diversitate la **Muzeul Ţăranului Român**, care vor dura până în 23 septembrie şi care marchează zilele aniversare ale acestui muzeu ajunse la a treia ediţie.

În conferinţa de presă directorul instituţiei dr. Virgil Niţulescu puncta faptul că saltul calitativ faţă de ediţiile trecute este evident, încercând să mulţumească toate categoriile de public. Conducerea muzeului a mai vorbit despre o extindere a activităţilor în afara Bucureştiului dar şi în afara ţării. Sunteţi invitaţi să faceţi o scurtă excursie la Hereşti, doar la 35 km depărtare de Bucureşti, la **Casa de Piatră a lui Udrişte Năsturel** unde puteţi vedea expoziţia *„Piatra şi Fierul”*. O expoziţie despre obiceiurile noastre tradiţionale va mai colinda centrele culturale româneşti din străinătate, începând cu cel din Paris.

În materie de expoziţii puteţi vedea *„Recuperări, restituiri, restaurări”*, *„Picu Pătruţ – ultimul mare miniaturist al Europei”* care prezintă munca unui reprezentant rustic al spiritualităţii româneşti de la mijlocul secolului al XIX-lea sau a patra expoziţie din cadrul proiectului Muzeul Copilăriei: *“Cunoaşterea lumii acasă şi la şcoală”* a copilului care acum e de vârsta şcolii şi multe alte expoziţii.

Începând cu 14 septembrie vor fi proiecţii de filme în Studioul Horia Bernea dar şi concerte. Îi ve-ţi putea asculta pe cei de la **Nightlosers**, pe **Ada Milea**, **Trei Parale**, **Maria Răducanu**, **Taraful de la Mârşa**, **Taraful din Gorj**, **Scripcarii din Bicaz** şi pe **Nicolae Pitiş** şi **Casandra Maria Hauşi** cu muzică din Maramureş.

În fiecare zi, de la ora 12:00, la **Clubul Ţăranului** se pot gusta mâncăruri făcute după reţete tradiţionale. Aceste reţete sunt adunate în cartea *“Reţete încercate”* care este republicată acum după originalul din 1996 făcut de Georgeta Roşu şi Horia Bernea.

**Programul complet** al celor zece zile de sărbătoare la Muzeul Ţăranului Român poate fi văzut [aici]( http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/zilelor-muzeului-taranului-2012-ro.html).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută