Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Teatru muzeal pentru copii la Palatul Mogoşoaia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatru muzeal pentru copii la Palatul Mogoşoaia Share Teatru muzeal pentru copii la Palatul Mogoşoaia


Vara trece, toamna vine… iar **Asociaţia de Dragul artei** scoate din pălăria cu surprize proiecte noi, care mai de care mai inedite şi atractive, dedicate copiilor.

De data aceasta, asociaţia se extinde în afara Bucureştiului, la **Mogoşoaia**, pentru a propune un proiect de **teatru muzeal** derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, denumit **La Palat animat**. Membrii echipei sunt co-autori de studii dedicate teatrului muzeal.

Scenariul programelor este creat şi dezvoltat special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, iar conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică.

Povestea dramatizată va fi susţinută de către actorii Vadim Rusu și Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani în faţa celor mici și va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă aducând elemente de civilizație a epocii prin gesturi, costume și atitudini.

Copiii cu vârsta cuprinsă între **6 şi 10 ani**, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi **gratuit**, cu clasa şcolară sau cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.

Mai mult, dincolo de factorul inedit al conceptului, ca o garantare a calităţii programelor, trebuie menţionat faptul că ele vor fi evaluate de către un specialist care va aprecia modul de satisfacţie a copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, pentru ca întregul proiect să devină un exemplu de bună practică şi pentru alte muzee din ţară. Sunt foarte multe locuri din România care merită readuse în circuitul cultural şi în atenţia copiilor, astfel încât aceştia să conştientizeze şi să trăiască pe viu atmosfera unei clădiri cu istorie şi poveşti frumoase.

Dăruiţi-vă şi dăruiţi-le copiilor şansa de a trăi vremurile de altădată, veniţi La Palat animat!

Structura programelor:

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică, 23 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică, 30 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sâmbătă, 6 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică, 7 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică, 14 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică,21 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

22 septembrie – 21 octombrie – programe destinate claselor I-IV (de marţi până vineri, în funcţie de solicitarea învățătorilor, înscriere cu 5 zile înainte de desfășurarea programului);

Înscrieri:

Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Pentru şcoli: programările sunt obligatorii şi se fac numai cu 5 zile înainte de data la care se doreşte programată activitatea, la e-mail: oana@dedragulartei.ro. Grupul trebuie să aibă maximum 20 de copii. Din cauza numărului mic de programe, fiecare şcoală poate înscrie o singură grupă. Transportul este gratuit pentru clasele din București.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se face prin confirmarea din partea organizatorilor.

Acces către Palatul Mogoșoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucureștiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă).

Despre coordonatorul proiectului:

Asociaţia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică. www.dedragulartei.ro
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută