Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cărţi în metrou, de la BookLand

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cărţi în metrou, de la BookLand Share Cărţi în metrou, de la BookLand


“Locul cărţilor, al acestor prieteni tăcuţi, nu este doar în biblioteci sau doar în târguri, ci şi în oraş – în mijlocul oamenilor. O carte, lăsată pe băncile din mijloacele de transport în comun pentru oricine vrea să evadeze într-o lume imaginară, poate transforma un timp pierdut în bucurie pentru minte şi suflet”, spun organizatorii BookLand.

BookLand aduce cărţile de data aceasta în metrou pentru ca oricine să le poată răsfoi în voie. Primul tren transformat în bibliotecă underground circulă pe linia Republica – Dristor 2. Călătorii au ocazia să răsfoiască 60 titluri puse la dispoziţie de editurile care au acceptat să se implice în acest proiect cultural. Totodată, pasionaţii de lectură (dar şi posesori de telefoane smart) pot descărca gratuit romanul SF “Eu sunt numărul patru” al lui Pittacus Lore, apărut la Nemira, scanând codurile QR de pe mânerele de susţinere.

Cei care se ocupă de acest proiect cred într-o societate educată şi civilizată, unde calitatea vieţii să devină mult mai bună: “Nu trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple peste noapte sau de la sine…trebuie făcute eforturi în această direcţie”.

În ciuda obstacolelor pe care le-au întâmpinat în prima etapă a proiectului, când cărţile au fost expuse în autobuze, nu au renunţat şi sperăm că acest proiect se va bucura de succes şi va face călătoria cu metroul mai plăcută.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută