Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Se fac și la noi filme bune

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Se fac și la noi filme bune Share Se fac și la noi filme bune


Tudor Giurgiu nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare. Orice clujean (sau român) cât de cât pasionat de filme a auzit la un moment dat, într-un anumit context acest nume. Adevărul este că nu prea contează de unde îl știţi pe Tudor Giurgiu, pentru
că numele său asociat oricărui proiect (în special cinematografic) oferă din start o garanţie. Recunosc, mi-a luat ceva timp să constat acest lucru, dar, vizionând “Despre oameni și melci”, ultimul său lungmetraj m-am convins că Tudor Giurgiu este fără doar și poate un brand în sine, care oferă plus valoare poiectelor pe care le realizează.

Despre oameni și melci vă sună cunoscut pentru că în urmă cu doar câteva luni, avea loc la Cluj, în cadrul deschiderii TIFF-ului premiera absolută a acestui film, al doilea lungmetraj realizat de Giurgiu. O poveste amuzantă, inspirată de fapte reale, pelicula relatează întâmplările unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România nului 1992. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Distribuţia filmului cuprinde nume importante ale cinematografiei românești, precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu. Alături de aceștia, remarcăm și prezenta lui Jean François Stevenin, celebru actor francez, care joacă în film alături de fiul său, Robinson Stevenin.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută