Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Jurnalul unui tânăr medic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnalul unui tânăr medic Share Jurnalul unui tânăr medic


Berlioz, Woland, sunt doar câteva din personajele arhicunoscutului roman “Maestrul și Margareta”, scris de Mikhaíl Afanasyevich Bulgakov în 1940, publicat abia în 1966. Pe de altă parte, aceste nume proprii desemnează și câteva preparate culinare inedite, pe care le puteți servi zilnic fie pe terasa grădinii de vară Bulgakov, fie într-una din încăperile decorate artistic, cu foarte mult bun gust, ale localului.

De la micuța cafenea literară, care a sprijinit mereu lumea artistică, organizând diverse expoziții, seri culturale și alte manifestări dedicate artelor frumoase, Bulgakov s-a trasformat în cei 10 ani de existență, într-un local versatil, în care vă puteți începe dimineața într-un mod extrem de plăcut, răsfoind un ziar cultural, savurând micul dejun al Maestrului, puteți servi masa de prânz sau cina, având ocazia de a admira expoziții semnate de artiști cunoscuți la nivel internațional sau pur și simplu de a petrece o seară de milioane alături de prieteni.

Însă, o dată ce ați călcat pragul localului, vă recomandăm să gustați din delicioasele preparare culinare care se servesc aici și care sunt absolut specifice Bulgakovului. De la acrișoara ciorbă a bețivanului (conține moare, carne de porc, perișoare și cârnați afumați), Ciufulicii din Carpați (fel principal realizat din piept de pui pane, gătit în cartofi și asezonat cu sos de smântână, usturoi și caș), Pasărea lui Woland (piept de pui grilat, servit cu sos de roșii cu capere, măsline și rondele de ciuperci la grătar), Cionanul Maestrului (ciolan fiert și afumat cu brânză, caș și smântână cu usturoi, servit alături de cartofi prăjiți în coajă, hrean și murături asortate de Ciurila) până la Delicatesele lui Bulgakov (muşchiuleţ de porc sau piept de pui cu sos quattro formaggi şi smântână dulce, asezonat cu ulei de măsline cu trufă, şi cu cartofi cu rozmarin), la Bulgakov aveți ocazia de a gusta cele mai inedite mâncăruri din oraș, realizate cu atenție și dedicare în mare parte după rețete proprii, din ingrediente proaspete.

– Bulgakov
– I. M. Klein 17
– Tel: +40 264 450 156
– E-mail: cafebulgakov@yahoo.com
– www.cafebulgakov.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.