Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Începe eXplore dance festival 7!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Începe eXplore dance festival 7! Share Începe eXplore dance festival 7!


„eXplore dance festival” a ajuns deja la a 7-a ediție. O listă impresionantă de artiști au reușit să impresioneze bucureștenii în edițiile trecute.

În perioada **15 septembrie – 21 octombrie**, *eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival* își va încânta publicul cu un număr record de performance-uri. Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale ediției, **booty Looting**, creat de către Wim Vandekeybus/Ultima Vez, va fi prezentat în premieră în România, pentru publicul *eXplore dance festival*, în datele de 2, 3 și 4 octombrie, ora 20.00.

Ca să ne oprim doar asupra câtorva dintre lucrurile de neratat de anul acesta, enumerăm: performance-urile semnate de **Jan Martens, Janez Jansa, Jeremy Wade și Eleanor Bauer**, spectacolul de vertical dance semnat de **Marianna Andrigo**, precum și instalațiile semnate de **Superamas** și **Dalija Aćin Thelander**, dar și multe alte exclusivități.

Deschiderea oficială a *eXplore dance festival* de anul acesta are loc sâmbătă, 15 septembrie, ora 20.00, la **sala ArCuB**, cu performance-ul **A small guide on how to treat your lifetime companion**, în care ghizi vor fi Jan Martens și Steefka Zijlstra, urmat de **Transformability**, Willy Prager, un performance – alegorie a nevoii societății de a juca, dar și unul dintre puținele locuri în care ne putem demasca.

Duminică, de la ora 17.00, Maria Balabaș și Daria Ghiu ne invită să redescoperim Bucureștiul în tăcere, printr-o **Plimbare Sonoră**. Performance-ul începe din locația nou-nouță a festivalului, spațiul WASP (Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, sector 3, punct de reper Fabrica Flaros, metrou Timpuri Noi). Iar luni, 17 septembrie, 20.00, la ArCuB, *BLOOM! dance collective* prezintă **The end is near**, un performance care pune sub semnul întrebării conceptele de perfecțiune și excelență ale eroului modernității.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută