Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Comorile României ajung pe net

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Comorile României ajung pe net Share Comorile României ajung pe net


**Muzeul Naţional de Istorie a României** este implicat activ în programul **3D-ICONS**, program finanţat de către Comisia Europeană, din luna februarie a anului 2012.

Acest program îşi propune să facă disponibile publicului larg o serie de situri arheologice, monumente istorice şi artefacte aparţinând patrimoniului mondial, prin realizarea de modele tridimensionale, disponibile gratuit pe o platformă comună unde instituţiile partenere actualizează constant informaţiile.

Prin proiectul 3D-ICONS, Comisia Europeană îşi doreşte să continue programul *EUROPEANA*, care este în prezent o importantă arhivă de stocare şi de informare, susţinută de către instituţiile ştiinţifice şi culturale din Europa.

Parteneri în acest proiect care se va întinde pe durata a trei ani de zile sunt universităţi, asociaţii şi fundaţii din Europa.

Participarea Muzeului Naţional de Istorie a României constă în realizarea modelelor tridimensionale ale **brăţărilor dacice de la Sarmizegetusa** şi ale **Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia**. Astfel, acestea vor face parte din arhiva digitală, care va putea fi vizualizată de către persoanele interesate din diversele colţuri ale lumii.

Implicarea Muzeului Naţional de Istorie a României în acest proiect va aduce atât instituţiei, cât şi ţării noastre un **capital de imagine**, prin punerea în valoare a patrimoniului naţional şi va favoriza atragerea de turişti străini.

Pentru detalii accesaţi: http://3dicons-project.eu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.