Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Neuroniada

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Neuroniada Share Neuroniada


Aş vrea să vorbesc despre o competiţie care nu există. Oficial. Cu toate acestea, zilnic, vedem frânturi din aceasta. În jurul
nostru, dar mai cu seamă în mass media. Vedem, auzim sau citim tot soiul de ciudăţenii. Aflăm prea puţine despre lucrurile
cu care ne putem mândri. La Jocurile Paralimpice avem rezultate bune. În programele de sport ale televiziunilor am văzut o ştire de câteva secunde despre Eduard Novak. Nu ştiţi cine e? Fost patinator de viteză care în urma unui accident a ajuns în postura de a mai putea participa doar la competiţiile organizate pentru persoanele cu handicap. E campion mondial, şi mai nou şi olimpic, la paraciclism.

Dar de ce să vedem ştiri despre cei care câştigă lupta cu soarta? Ni se bagă pe gât minute întregi despre inepţiile becalistice. Oare ce-ar fi de-am avea şi rezultate la fotbal? Imaginaţi-vă singuri. Mă deranjează faptul că realizările, indiferent de sport, nu sunt cântărite cu aceeaşi balanţă. Valorile sportive pierd în faţa nulităţilor care îşi pot plăti spaţiul de difuzare. O plagă ce se întinde şi peste noi. Mercantilismul ne va face să pierdem cea mai importantă competiţie a vieţii. O competiţie care oficial nu există. Neuroniada.

P. S. Pentru conformitate vezi rezultatele de la bac.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută