Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Mandinga și Lala Band concertează la Sibiu, în cadrul Festivalului Imagine

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mandinga și Lala Band concertează la Sibiu, în cadrul Festivalului Imagine Share Mandinga și Lala Band concertează la Sibiu, în cadrul Festivalului Imagine


În perioada 13 – 16 septembrie, în Piaţa Mică din Sibiu are loc o nouă ediţie a Festivalului Imagine. Ca şi în anii precedenţi, festivalul ce promovează tinerele talente, indiferent de genul muzical adoptat, va avea loc sub umbrela Jeunesses Musicales Romania.

Organizat de Elite Art Club UNESCO, ”Imagine” este un proiect muzical ieşit din tiparele concursurilor muzicale internaţionale. ”Imagine” este o competiţie în care talentul şi doar talentul contează. Scopul festivalului este acela de a descoperii muzicienii tineri, fără să ţină cont de etnie, religie, cultură, sau orice alt element diferenţiator, şi de a îi promova în toată lumea.

Anul acesta, 17 trupe, 85 de tineri muzicieni, din România, Croația, Franța, Belgia, Norvegia, Slovenia și Suedia vor participa în perioada 13 – 15 septembrie la workshopuri de voce, chitară, clape, bas, percuție, comunicare, ritm, la seri de jam, city hunts, sesiuni de improvizații, concerte indoor și outdoor. Pe parcursul celor trei zile de festivalul vor avea loc workshopuri despre organizarea festivalurilor “Imagine” pentru tineri organizatori din 12 țări, având invitați formatori atât din țară cât și din strainătate.

Cele șase trupe românești, calificate în urma preselecțiilor naționale de la Sibiu și București, vor intra în concurs vineri, 14 septembrie, pentru a reprezenta România la Festivalul Imagine Internațional care va avea loc în 2013 în Norvegia. Mandinga va încheia prima seară de concerte a festivalului Imagine 2012. Câștigătoarea Festivalului Imagine România 2011, trupa Mute din Cluj, va concura sâmbată, 15 septembrie, alături de șase trupe câștigătoare ale Festivalului Imagine din celelalte țări organizatoare pentru marele premiu al Festivalului Imagine International. Ce-a de-a doua seară de concer te se va termina prin recitalul plin de energie și entuziasm al trupei La La Band.

Jeunesses Musicales International constituie o reţea globală, cu membri în peste 45 de ţări şi organizaţii afiliate în alte 35, care promovează coeziunea socială şi dialogul intercultural dincolo de diferenţe legate de rasă, statut economic sau geoplitică, folosind muzica drept verigă de legatură şi mijloc de comunicare între culturi diferite. Înfiinţată în 1945 la Bruxelles, Belgia, misiunea Jeunesses Musicales International este “de a oferi tinerilor posibilitatea să se dezvolte prin muzică, dincolo de orice fel de graniţe”. Astfel, JMI implică în proiectele sale, anual, peste 5 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani, în peste 36.000 de activităţi care reunesc toate genurile muzicale şi oferă artiştilor de pretutindeni oportunităţi la nivel internaţional.

Anul 2009 a marcat şi acceptarea Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO ca membră afiliată Jeunesses Musicales International, constituindu-se astfel Jeunesses Musicales Romania. Acesta dezvoltă câteva proiecte de mare amploare pe plan internaţional. Fiecare dintre acestea are un specific aparte, dar sunt unite de un obiectiv comun: crearea unui climat de toleranţă şi înţelegere culturală reciprocă, la bază căruia stă muzica.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.