Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Resident Evil: Retribution

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Resident Evil: Retribution Share Resident Evil: Retribution


Resident Evil nu s-a născut ieri sau alaltăieri. Într-adevăr, nici nu datează de pe vremea când generația ’87 era doar la stadiul de plan în mintea părinților noștri. Dacă în ’96 se năștea un joc video, categoria survival horror, creat pentru PlayStation de Shinji Mikami, în următorii ani franciza s-a dezvoltat uluitor de mult, astfel încât sub “umbrela” Resident Evil se regăsesc acum filme, benzi desenate, zeci de jocuri video, filmulețe, păpuși și multe alte prostiuțe decorative, de la căni până la mousepad-uri și prosoape de plajă.

Milioanele de fani din lumea întreagă au trepidat de emoție în fața primei ecranizări a jocului lor preferat, intitulat pompos și original Resident Evil (2002), film în care o superbă și tânără actriță-model, Mila Jovovich ne dădea lecții de supraviețuire. Aceiași fani (poate ceva mai puțini) au suspinat din nou după frumoasa ucraineană, 2 ani mai târziu, moment crucial în care se lansa al doilea RE: Apocalypse. Extinction (2007) și Afterlife (2010) au completat cu succes (nu neapărat de Box Office) interesanta carieră a actriței, devenită între timp și soția regizorului primului, penultimului și ultimului film al francizei, Paul W. S. Anderson.

Eu stau și mă întreb uneori noaptea, pe întuneric, dacă Anderson este unul din cei mai înfocați fani ai conceptului de RE sau își ia foarte în serios rolul de soț protector, simțind o dată la câțiva ani nevoia de a-i da de lucru nevestei. Încă nu vă pot da un răspuns destul de bun. Cert e că în această toamnă, direct pe marile ecrane (și la foarte scurt timp după – pe DVD) apare al cincilea lungmertraj RE, Retribution fiind cuvântul care completează de această dată titlul original. Cu ce ne delectăm pe parcursul a (doar) 95 de minute de acțiune: viruși, mulți mulți zombies, împușcături, urmăriri și o Alice (Mila Jovovich), filmată cam din toate unghiurile posibile, în costume mulate de latex. Toate acestea livrate într-o uitmitoare și inovatoare tehnologie 3D.

Echipa Zile și Nopți vă dorește vizionare plăcută!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută