Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

“Le Skylab” la Cityplex Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Le Skylab” la Cityplex Braşov Share “Le Skylab” la Cityplex Braşov


Comedie în regia lui Julie Delpy, „Le Slylab/ Explozie în familie” va intra la Cityplex începând de vineri, 7 septembrie. Acţiunea filmului se petrece în vara anului 1979 şi o are în centru pe o fetiţă de zece ani pe nume Albertine. Aceasta împreuna cu familia ei se reunesc pentru a petrece aniversarea bunicii sale, în oraşul Bretagne. Cel mai trăznit lucru pe care îl crede toată familia este că o bucată dintr-o rachetă Nasa – Sky Lab – se va prăbuşi tocmai în capul lor. Astfel Albertine şi familia ei vor avea parte de o aniversare plină cu peripeţii în care toată lumea se va petrece.

Skylab, „laboratorul din cer” care dă titlul original în franceză, a fost prima stație americană din spațiu. A fost lansată pe 14 mai 1974 și s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian pe 11 iulie 1979, la reintrarea în atmosferă. Numeroase resturi ale stației au căzut în vestul Australiei și nu în vestul Franței, așa cum s-a presupus inițial.

Iată câteva păreri despre „Explozie în familie”:

*„Filmul este pe deplin comic. Culorile luminoase, de vară, se amestecă cu eleganța anilor ’70, iar coloana sonoră abundă în clasici ai muzicii.”* (The Guardian)*

*„Aerul încărcat de o uşoara nostalgie melancolică, plus prezența în distribuție a mai multor actori francezi cunoscuți, se vor traduce foarte probabil într-un box office consistent.”* – (The Hollywood Reporter)

*„Un drăguț portret al unei familii mai mari care participă la o reuniune de weekend în Bretania, în iulie 1979. Comedia autobiografică a lui Julie Delpy este curajos de obscenă, 100% franțuzească, dar în același timp presărată cu accente universale.”* (Screen Daily)

Filmul „Le Slylab/ Explozie în familie” face parte din programul Europa Cinemas, care este de fapt o rețea internațională de cinematografe menită pentru promovarea filmului european. Europa Cinemas este sprijinit de Uniunea Europeană prin programul MEDIA și cuprinde o rețea de 2400 de cinematografe din 563 de orașe din Europa, Asia, America Latină, dar și țările din Zona Mediteraneană. Programul este prezent pe Bărtrânul Continent în mai mult de jumătate dintre orașele cu o populație de minim 150.000 de locuitori.

Cityplex Brașov este unul din cinematografele care fac parte din rețeaua Europa Cinemas. De altfel, Cityplex Brașov are o sală specială culturală, dedicată filmelor europene care au obținut premii la festivalurile celebre de film, precum Cannes, Berlin etc.!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută