Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Oradea, la pas alergător

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oradea, la pas alergător Share Oradea, la pas alergător


Dacă am vorbit despre Oradea văzută în plimbare, despre Oradea văzută pe patru roţi, despre Oradea văzută şi pe două roţi, a venit vremea să vedem Oradea altfel. De această dată, în pas alergător. Şi nu oricium, ci prin două competiţii. În acest an, toamna aduce, la Oradea, nu doar Toamna Orădeană, ci şi două concursuri de alegare: Oradea City Running Day, în septembrie, aflată la ediţia a doua, respectiv Crosul Companiilor, în octombrie, ajuns în premieră în oraşul nostru. Cu alte cuvinte, pentru o viaţă sănătoasă, mişcarea este foarte importantă.

### Oradea City Running Day, ediţia a doua

Acest eveniment sportiv, intitulat Oradea City Running Day, ajuns la cea de-a doua ediţie în oraşul de pe Crişul Repede, şi va
avea loc pe 16 septembrie. Competiţia va cuprinde 6 curse: semimaraton – 21 km, semimaraton ştafetă în 2 (2 x 10.5 km),
semimaratonştafetă în 4 (4 x 5.25 km), cursa populară – 5 km, cursa copiilor – 1 km, campionatul Naţional de Semimaraton 2012 – 21 km.

Prin Oradea City Running Day 2012, se doreşte atragerea a cât mai multor sportivi de performanţă şi alergători amatori din ţară şi străinătate, fapt pentru care secţiunile au fost diversificate, în ideea de a fi accesibile pentru toţi cei care doresc să alerge. Evenimentul va debuta în centrul istoric al oraşului Oradea, iar startul va fi dat din Piaţa Ferdinand.

De remarcat este faptul că înscrierile on-line au debutat încă de la începutul acestui an, mai exact din 1 februarie. Privind retrospectiv, în urmă cu un an de zile, purtând sloganul „Aleargă pentru sănătatea ta”, evenimentul, aflat atunci la prima ediţie, a avut ca scop conştientizarea de către populaţie, a beneficiilor sportului asupra sănătăţii fiecăruia. Ediţia precedentă a reunit peste 700 de alergători veniţi din 3 ţări şi peste 1000 de susţinători. Totodată, 110 voluntari de toate vârstele au fost implicaţi în organizare, care au prestat peste 960 de ore de voluntariat.

Datorită reuşitei din anul trecut, se pregăteşte şi ediţia din acest an, unde se doreşte un număr şi mai mare de participanţi,
respectiv de susţinători. Mai mult decât atât, anul acesta, în cadrul Oradea City Running Day, va fi organizat şi Campionatul Naţional de Semimaraton pentru sportivii legitimaţi din ţară. Concursul este organizat de către Federaţia Română de Atletism
şi reprezintă un criteriu de selecţie pentru Campionatul Mondial de Semimaraton din octombrie, organizat la Kavarna, în Bulgaria.

Aşadar, suntem aşteptaţi pe 16 septembrie la Oradea City Running Day, ediţia a doua. Alte detalii, precum şi
despre modul de înscriere, se pot găsi şi pe: http://www.oradeacityrunningday.ro, cât şi pe pagina de Facebook
aferentă: https://www.facebook.com/oradeacity.runningday

### Crosul companiilor, în premieră şi la Oradea

Desfăşurat în premieră la Oradea, Crosul Companiilor va avea loc pe data de 14 octombrie, la două zile după celebrarea zilei oraşului. Crosul Companiilor este o acţiune sportivă în scopul promovării unui mod de viaţă sănătos prin practicarea alergării.

Prin simplul fapt că este destinat companiilor, crosul are şi valenţe educative, care ţin de trăsăturile unui angajat model într-o companie. Astfel, crosul devine un cadru optim pentru manifestarea promovarii unor valori precum responsabilitate colectivă, spirit de echipă, corectitudine, fiind o punte de legătură şi comunicare între participanţi cu interese asemănătoare. Crosul Companiilor este un eveniment care aduce beneficii pe mai multe planuri: angajaţilor, companiilor, oraşului.

Astfel, angajaţii din cadrul companiilor vor avea ocazia să se antreneze, să alerge şi să constate că alergarea este o alegere bună pentru menţinerea tonusului fizic şi psihic, contribuind la sănătatea organismului. Pe de altă parte, companiile au ocazia să îşi crească notorietatea şi să-şi creeze imagine pozitivă prin participare efectivă sau parteneriat la un eveniment sportiv popular şi îndrăgit de public, precum alergarea în oraş.

În acelaşi timp, prin asocierea cu sportul şi valorile tradiţionale ale sportului, companiile îşi afirmă valorile organizaţionale, cât şi ale brandului propriu. Crosul Companiilor ajunge în acest an şi la Oradea, după ce în Cluj-Napoca este deja la ediţia a doua. De asemenea, se alătură şi Braşovul acestei acţiuni. Astfel, în luna octombrie, mai exact pe data de 14, suntem aşteptaţi la Crosul Companiilor, ediţia de Oradea. Mai multe informaţii, precum şi despre modul de înscriere, se mai pot găsi şi pe: www.crosulcompaniilor.ro

### Pentru o viaţă sănătoasă …

Aşadar, avem în plus, în această toamnă, două evenimente sportive importante, la Oradea. Se spune că pentru o viaţă
sănătoasă, cel puţin 30 de minute în fiecare zi sunt de recomandat. Aşa că nu doar pentru a ne antrena şi a participa la competiţiile mai sus amintite, avem nevoie de mişcare, ci şi pentru sănătatea noastră. Indiferent că va fi septembrie sau poate chiar octombrie, vară sau iarnă, ne este recomandată această mişcare. În concluzie, vă dorim să aveţi zile şi nopţi pline de sănătate şi o viaţă plină de sport şi multă voie bună. Pentru o viaţă sănătoasă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.