Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Dancing Frames: oraşul şi dansatorii săi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dancing Frames: oraşul şi dansatorii săi Share Dancing Frames: oraşul şi dansatorii săi


Între 29 august şi 17 septembrie, pe strada Lirei nr. 21, proiectul foto-video [**“Dancing City”**](http://zilesinopti.ro/activitati/dancing-city.html) poate fi văzut la *aiurart*, un spaţiu dedicat artei contemporane, de la pictură şi sculptură la artă video, instalaţii şi proiecte artistice experimentale.

Dancing City este un proiect cultural foto-video creat de regizoarea Carmen Lidia Vidu şi de fotograful Dani Ioniţă, la care lucrează Justin Baroncea, Eduard Gabia şi Radu Enescu.

Un proiect prin care dansul se insinuează în oraş, printre maşini, claxoane, clădiri şi statui, iar aceste momente rămân prinse pe film. Toate aceste clipe sunt recreate la *aiurart* sub forma unor proiecţii, decupaje şi transpuneri ale imaginii în medii dintre cele mai diverse: retroproiecţii pe voal ale dansatorilor decupaţi din mediul urban în care au fost filmaţi/fotografiaţi, proiecţii pe apă ale imaginilor dansante, o instalaţie interactivă cu mini-proiecţii ale dansatorilor pe care vizitatorii le pot combina şi reaşeza, dar şi o întreagă cameră multimedia în care pot fi urmărite cele două clipuri Dancing City şi mai multe episoade de making-of ale proiectului.

Editura Vellant lansează cu această ocazie seria de cărţi poştale Dancing City, care va cuprinde 21 de instantanee dansante din Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj, fiind un mod de a păstra pe hârtie şi de a duce mai departe magia oraşului care dansează.

Pentru a vedea programul complet accesaţi [pagina evenimentului](http://www.facebook.com/events/249372755184373/).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută