Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Girafa de la Antipa s-a întors!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Girafa de la Antipa s-a întors! Share Girafa de la Antipa s-a întors!


Girafa de la [Antipa](http://zilesinopti.ro/locuri/muzeul-de-istorie-naturala-grigore-antipa.html), vandalizată în urmă cu două săptămâni, **a fost restaurată, reluându-şi de astăzi locul din faţa muzeului**.

Cu ocazia reamplasării girafei în faţa Muzeului Antipa, directorul instituţiei a declarat pentru presă că plănuieşte să îşi întâmpine vizitatorii şi **cu alte mulaje**, o parte din ele reprezentând specii deosebite din fauna României. Scopul acestui proiect este de a aduce în atenţia publicului patrimoniul naţional, dar şi biodiversitatea Pământului.

**Murariu** a mulţumit presei pentru promovarea incidentului, mai ales că un procent mare din populaţia Bucureştiului a acceptat să facă donaţii pentru restaurarea girafei. Având în vedere că firma **Artex Services Internationa**l a refăcut gratuit mulajul girafei, banii strânşi din donaţii vor fi folosiţi pentru a popula spaţiul din faţa muzeului cu alte siluete de animale.

Printre acestea se numără mulajul celei mai valoroase piese a muzeului, scheletul **Deinotherium gigantissimum**, descoperit în 1890, la **Mânzaţi, judeţul Vaslui**. În planul populării peluzei din faţa muzeului Antipa sunt incluse şi alte **”monumente ale naturii”** din România – **capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi zimbrul**.

**Murariu** a mai menţionat că în faţa muzeului a fost instalată o cameră video pentru a putea preveni alte distrugeri, dar imaginile vor fi şterse după monitorizare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.