Girafa de la [Antipa](http://zilesinopti.ro/locuri/muzeul-de-istorie-naturala-grigore-antipa.html), vandalizată în urmă cu două săptămâni, **a fost restaurată, reluându-şi de astăzi locul din faţa muzeului**.
Cu ocazia reamplasării girafei în faţa Muzeului Antipa, directorul instituţiei a declarat pentru presă că plănuieşte să îşi întâmpine vizitatorii şi **cu alte mulaje**, o parte din ele reprezentând specii deosebite din fauna României. Scopul acestui proiect este de a aduce în atenţia publicului patrimoniul naţional, dar şi biodiversitatea Pământului.
**Murariu** a mulţumit presei pentru promovarea incidentului, mai ales că un procent mare din populaţia Bucureştiului a acceptat să facă donaţii pentru restaurarea girafei. Având în vedere că firma **Artex Services Internationa**l a refăcut gratuit mulajul girafei, banii strânşi din donaţii vor fi folosiţi pentru a popula spaţiul din faţa muzeului cu alte siluete de animale.
Printre acestea se numără mulajul celei mai valoroase piese a muzeului, scheletul **Deinotherium gigantissimum**, descoperit în 1890, la **Mânzaţi, judeţul Vaslui**. În planul populării peluzei din faţa muzeului Antipa sunt incluse şi alte **”monumente ale naturii”** din România – **capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi zimbrul**.
**Murariu** a mai menţionat că în faţa muzeului a fost instalată o cameră video pentru a putea preveni alte distrugeri, dar imaginile vor fi şterse după monitorizare.