Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Girafa de la Antipa s-a întors!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Girafa de la Antipa s-a întors! Share Girafa de la Antipa s-a întors!


Girafa de la [Antipa](http://zilesinopti.ro/locuri/muzeul-de-istorie-naturala-grigore-antipa.html), vandalizată în urmă cu două săptămâni, **a fost restaurată, reluându-şi de astăzi locul din faţa muzeului**.

Cu ocazia reamplasării girafei în faţa Muzeului Antipa, directorul instituţiei a declarat pentru presă că plănuieşte să îşi întâmpine vizitatorii şi **cu alte mulaje**, o parte din ele reprezentând specii deosebite din fauna României. Scopul acestui proiect este de a aduce în atenţia publicului patrimoniul naţional, dar şi biodiversitatea Pământului.

**Murariu** a mulţumit presei pentru promovarea incidentului, mai ales că un procent mare din populaţia Bucureştiului a acceptat să facă donaţii pentru restaurarea girafei. Având în vedere că firma **Artex Services Internationa**l a refăcut gratuit mulajul girafei, banii strânşi din donaţii vor fi folosiţi pentru a popula spaţiul din faţa muzeului cu alte siluete de animale.

Printre acestea se numără mulajul celei mai valoroase piese a muzeului, scheletul **Deinotherium gigantissimum**, descoperit în 1890, la **Mânzaţi, judeţul Vaslui**. În planul populării peluzei din faţa muzeului Antipa sunt incluse şi alte **”monumente ale naturii”** din România – **capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi zimbrul**.

**Murariu** a mai menţionat că în faţa muzeului a fost instalată o cameră video pentru a putea preveni alte distrugeri, dar imaginile vor fi şterse după monitorizare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută