Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania “Liviu Rebreanu”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania “Liviu Rebreanu” Share Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania “Liviu Rebreanu”


**Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş** pregăteşte pentru noua stagiune un program de premiere special, într-un an ce marchează aniversarea a 50 de ani de teatru românesc la Târgu-Mureş.

În perioada **7 – 11 noiembrie 2012** va avea loc desfăşurarea unui program special intitulat **„50 de ani de interculturalitate”**, program ce cuprinde spectacol festiv, spectacole invitate, conferinţe, expoziţii, lansări de carte, workshop-uri, concerte.

Prima premieră a stagiunii este **„Efectul Genovese” de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu.** Cu participarea extraordinară a Cătălinei Mustaţă şi lansând într-un rol important o talentată tânără actriţă, Diana Avrămuţ, cu susţinerea experimentată a actorului Niki Cristache şi în colaborare cu studenţii facultăţii de teatru din Târgu-Mureş, Efectul Genovese este un spectacol delicat dar plin de forţă, în scenografia lui Bartha Joszef şi în spaţiul sonor creat de muzicianul american de origine română, Lucian Ban.

O altă premieră a stagiunii este **„Poveste irlandeză”**, un spectacol **de Oana Leahu**. Spiriduşi, zâne şi oameni care se întâlnesc într-o feerie scenică destinată tuturor vârstelor, acesta este Poveste irlandeză. Respectul, înţelegerea şi dragoste ne ajută să convieţuim într-o lume armonioasă, pare să ne spună spectacolul Oanei Leahu, în scenografia delicată a Rodicăi Arghir şi păpuşile construite de artistul plastic SIR, pe un scenariu original, realizat după texte traduse de Sorin şi Monica Rusu.

**„Contra iubirii” de Esteve Soler** în regia **Radu Nica** va avea premiera în această stagiune la Teatrul Naţional Târgu-Mureş. Regizorul Radu Nica, unul din tinerii creatori importanţi ai teatrului românesc şi director artistic al Teatrului German din Timişoara, propune publicului târgumureşean o întâlnire cu teatrul internaţional nou, de foarte bună calitate, într-un spectacol inventiv, direct, viu.

În săptămâna aniversară a celor 50 de ani de teatru românesc la Târgu-Mureş, Compania “Liviu Rebreanu” propune publicului pentru noua stagiune un spectacol-eveniment, regia fiind semnată de **Anca Bradu**, pornind de la textul **Amurgul burghez de Romulus Guga**, poet, prozator şi mai ales dramaturg, personalitate importantă a culturii româneşti, care a trăit şi a scris la Târgu-Mureş.

**În pregătire:**

– spectacole de **Cristi Juncu** şi **Theodor Cristian Popescu**;
– un **spectacol-concert de Ada Milea**;
– alte spectacole în programul **TEATRU DE RISC**;
– programul de **Teatru şcolar**, în colaborare cu **Inspectoratul Şcolar Târgu-Mureş** şi **Teatrul pentru copii şi tineret “Ariel”**, condus de regizorul scoţian **Scott Johnston**;

Totodată, în afara premierelor, spectatorii mureşeni pot revedea câteva dintre spectaolele stagiunilor trecute printre acestea numărându-se:

– **„Carmina Burana”, de Carl Orff**, spectacol eveniment de **Gigi Căciuleanu**
– **„Căsătoria” după N.V. Gogol**, regia artistică **Tufan Imamutdinov (Rusia) **
– **„Cloaca” de Maria Goos**, regia **Theodor Cristian Popescu**
– **„PRAH (6 din 49)” de György Spiró**, regia artistică: **Cristian Ioan**
– **„MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”** un spectacol de **Roxana Marian**
– **„CAMPIONATUL DE IMPROVIZAŢIE”** un spectacol de **Vlad Massaci**

În programul stagiunii 2012-2013, **Teatrul Naţional Târgu-Mureş** propune şi un **spectacol de operă invitat**, susţinut de **Opera Maghiară din Cluj**. Este vorba despre **„Paiaţele”**, autor **Ruggero Leoncavallo**, regia fiind semnată de **Szabó Emese**.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.