Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Savages – pe cât de brutal pe atât de bun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Savages – pe cât de brutal pe atât de bun Share Savages – pe cât de brutal pe atât de bun


Salvador a fost primul film semnat Oliver Stone pe care l-am văzut. Poate că cei 15 ani ai mei și-au spus cuvântul, iar lipsa unei culturi cinematografice mi-a accentuat șocul, cert este că acel film chiar m-a zguduit. Revăzându-l peste câțiva ani, l-am judecat, digerat, apreciat altfel, dar, văzând deja Natural Born Killers, The Doors și Platoon, am ajuns la o concluzie: Oliver Stone este fără doar și poate un regizor căruia nu îi plac gratuitățile.

Filmele sale sunt dure, unele viscerale, dar realitatea pe care ți-o prezintă ție ca și spectator (în unele cazuri pur și simplu ți-o îndeasă pe gât) e cât se poate de veridică. Iar Savages nu face excepție de la stilul consacrat al lui Stone: avem de-a face cu personaje puternic conturate, o lume în care violența pândește după fiecare colț de stradă, intrigi periculoase.

Pacifistul Ben, fostul mercenar Chon și frumoasa Ophelia sunt un trio ciudat, a căror viață liniștită este complet dată peste cap în momentul în care cartelul mexican Baja decide să își bage nasul în afacerea lor înfloritoare – cultivarea celei mai bune marijuana din lume. În momentul în care Elena, capul mafiei mexicane o răpește pe Ophelia, cei doi prieteni se văd nevoiți să-i declare un război sângeros, miza fiind în primul rând viața iubitei lor comune.

Blake Lively, Benicio Del Toro, Emile Hirsch, John Travolta, Salma Hayek, Taylor Kitsch sunt brutele cu care Oliver Stone ne face cunoștință în Savages și ale căror povești le vom urmări pe parcursul a 131 de minute de acțiune pură. Filmul se bazează pe romanul best seller al lui Don Winslow, inclus în 2010 în Top 10 al prestigiosului New York Times.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.