Să zicem că mergi cu pas grăbit prin pasajul de pe **Lipscani**. Treci de **Colorteca**, te miri că s-a dat spre închiriere, ajungi la **Papiota**, totul pare normal. Pe dreapta, la **Interbelic**, lumea își savurează cafeluța ca de obicei, pe stânga un bar fosforescent, cu un urs panda care expune zâmbitor un pahar de ceai cu jeleuri… Te oprești. Nu ai cum altfel.
[Boba Bubble Tea](http://www.zilesinopti.ro/locuri/boba-bubble-tea.html) este un local atât de colorat încât e literalmente imposibil să îl ratezi. De cum îți arunci ochii pe afiș e clar că barul ăsta e de pe alt continent. Culorile neon și shake-urile uriașe de pe pereți te fac să te simți puțin ca în **Tokyo**, cu toate că **Boba** servește de fapt o băutură inventată prin anii ’80 în **Taiwan**. *„Băutura care se mestecă și bea în același timp”*, așa cum o recomandă localul, este de fapt un cocktail inedit făcut din tot felul de ingrediente dulci, vesele, amuzante și, culmea, sănătoase.
Pentru orice persoană care a trecut de etapa “Cartoon Network”, locul pare dubios la început. Lumea trece pe lângă bar, apoi se întoarce, făcând câțiva pași înapoi cu o privire circumspectă. Unii intră să inspecteze, alții își cumpără, mulți se întorc. Clienții sunt adesea străini, fiindcă bubble tea-ul a creat o adevărată isterie: întâi în **Asia și, de câțiva ani, în Europa**. Tot străinii sunt și singurii care intră în local hotărâți ce să comande fiindcă au mai vizitat franciza la ei acasă, așa că știu ce să aleagă.
Evident, cei mai entuziasmați sunt asiaticii, care se bucură la fel de tare la **Boba** ca americanii la McDonalds. Cât despre clienții bucureșteni, lumea care trece pragul barului este extrem de diversă: de la copii gălăgioși care insistă să li se pună 3 extra-topping-uri (pentru că asta este partea masticabilă a băuturii) până la o doamnă în vârstă care a cerut doar un ceai negru cu lapte, fără nimic altceva.
Varietatea de sortimente e amețitoare și foarte exotică. E teribil de greu să te hotărăști, deci fetele care prepară cocktailurile sunt înarmate cu multă răbdare și la fel de multe ponturi. Practic, băutura este formată dintr-un amestec de ceai, iaurt sau lapte cu fructe la alegere, peste care se adaugă un topping.
Toppingurile constau de fapt în bucăți de jeleu, cu diferite arome și cufundate în lapte de cocos sau mai pot fi sub forma unor perle gelatinoase, cu suc de fructe înăuntru. Combinațiile posibile sunt felurite și cât mai ciudate. Noi am testat două variante: **ceai negru cu fructul pasiunii și topping de litchi**, apoi **lapte cu cocos și Taro (o legumă asiatică cu gust de biscuiți), încununate cu topping Tapioca**. Oricât de ciudat ar suna, ambele au fost delicioase, dar mai ales distractive.
Senzația pe care o ai când sorbi prima oară din paiul supra-dimensionat și nimerești o biluță de jeleu este inconfundabilă. Ba chiar una din fetele de la bar a mărturisit că-i place să urmărească expresiile clienților care gustă pentru prima oară. Putem înțelege și de ce: băuturile servite la Boba sunt **surprinzătoare și fun**, aducând o notă de culoare printre brandurile deja plictisitoare de răcoritoare.
Recomandăm cu drag o porție de distracție la pahar, fie de **330ml (8 lei)** sau de **500ml (11lei)**, plină de **calciu, fosfor, vitamina C și antioxidanți**. Un topping este inclus per băutură însă vă puteți dezlănțui cu **extra-toppinguri**, 2 lei fiecare.