Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Nocturne baroce pe malul Dâmboviţei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nocturne baroce pe malul Dâmboviţei Share Nocturne baroce pe malul Dâmboviţei


Primele nopţi de toamnă aduc muzică şi cultură barocă pe malul Dâmboviţei. Între 3 şi 8 septembrie 2012, pe esplanada Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii 22), vor răsuna, după lăsarea serii, acorduri de Bach, Vivaldi, Scarlatti sau Händel. În cadrul primei ediţii a festivalului “Nocturne Baroce” vei putea urmări gratuit concertele care încep la ora 20.30, în fiecare seară, timp de 6 zile.

Festivalul se deschide luni, 3 septembrie, cu recitalul de lăută şi teorbă susţinut de **Olivia Iancu** şi **Claudiu Lobonţ**, în care publicul va avea ocazia să savureze farmecul subtil al acestor instrumente care îşi recapătă sonoritatea în mâinile unor muzicieni talentaţi. În a doua parte a serii, chitariştii **Maxim Belciug**şi **Tiberiu Gogoanţă**, aflaţi la prima lor apariţie în formulă de duo, vor oferi un program cu lucrări de John Dowland, Antonio Vivaldi şi Johann Sebastian Bach.

În cea de-a doua zi a festivalului se va ţine un recital de vioară şi chitară, urmat de spectacolul medieval al celor de la **Nomen Est Omen**. Miercuri, soprana **Rodica Vica** şi ansamblul său aduc rezonanţa serilor de gală, într-un concert cu lucrări de Händel şi arii de operă, urmând ca joi să fie o seară specială cu două recitaluri de chitară şi violoncel.

Vineri puteţi auzi acordurile nobile ale harpei mânuite de Ion Ivan-Roncea, maestrul desăvârşit al acestui graţios instrument, iar în seara de sâmbătă este programat un recital de clavecin având-o ca protagonistă pe *Irina Năstase*. Festivalul se încheie cu solista *Pilar Diaz Romero*, în sonoritatea pasională a muzicii napolitane de secol XVI-XVIII.

Programul complet al festivalului poate fi consultat la www.kitarodia.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.