Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

G Fest – muzica, motociclete, dans, sport si distractie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii G Fest – muzica, motociclete, dans, sport si distractie Share G Fest – muzica, motociclete, dans, sport si distractie


Sfarsitul unei veri toride nu se putea incheia decat en fanfare, prin probabil “the best fest from Est”. Desi ne gasim la o editie
inaugurala, GFest reprezinta esenta arborelui genealogic, dedicata activitatilor culturale si intrunirilor dintre comunitatea locala si invitatii sai. Astfel cele trei zile vor succede o multime de evenimente pline de muzica, motoare, scurt metraje, ecologie si sport. Pentru acest an, GFest se ambitioneaze sa adune, sub egida competitiei loiale, 5 mari evenimente propunand, prin aria larga de activitati, sa provoace fiecare participant la implicare si interactiune.

Anul acesta, experimentam impreuna sub aceeasi cupola: Ecoday, Danceday, Olimpic games, RNI, Motorfest. Pentru a nu lasa impresia unei simple insiruiri de titluri va invitam sa consultati programul complet pe www.gfest.ro Ce promovam? In general, activitati culturale dedicate tinerilor, in special tinerilor ieseni. Ce sustinem? Revolutia prin cultura, implicare sociala, un mediu curat, drepturile omului si buna dispozitie.

## Rock’n’Iasi

Rock’n’Iasi a devenit deja o traditie pentru publicul iesean, care a fost, in fiecare an, prezent in numar mare la fiecare reprezentatie inca de la prima editie, cea din vara lui 2007, ROCK’N’IASI OPEN AIR. Atunci, Casa de Cultura a Studentilor IASI a adus in capitala Moldovei peste 40 de trupe si formatii de stiluri diferite. Printre oaspetii prezenti la festival in decursul anilor, se numara cunoscute formatii din Ucraina, Belarus, Republica Moldova si Ungaria, cat si nume sonore de pe meleagurile noastre.

In iarna lui 2007 finlandezii din MOONSOROW au deschis cum se cuvine drumul catre ROCK’N’IASI WINTER EDITION si de atunci traditia s-a perpetuat dintr-un amplificator in altul. In anul imediat urmator, fanii rockului s-au putut bucura in cadrul editiei de vara a acestui festival, de prezenta celor de la KORPIKLAANI, iar in editia de iarna, publicul a fost tratat cum se cuvine cu o suita de premiere dintre care amintim FINNTROLL si ELUVEITIE. In anul 2010, iarna ne aducea pe scena ROCK’N’IASI nume grele ale rockului romanesc dintre care amintim INFECTED RAIN, ALTERNOSFERA, SKA FARA TROMPETE, COMA, WHITE WALLS, RAVA iar anul trecut comunitatea rock din Iasi a fost placut suprinsa de recitaluri de exceptie marca ALTAR, LUNA AMARA, BUCOVINA, BACKSLASH, totul culminand cu prezenta zguduitoare a englezilor de la NAPALM DEATH.

Anul acesta editia de vara a festivalul Rock’N’Iasi gazduieste pe scena o suita de clasici ai rockului romanesc: IRIS, COMA si ALTERNOSFERA. In afara de aceste trei nume mari, fanii ii vor mai putea asculta pe KREPUSKUL, SKULLP, SHEOL SI RAVA, dar si trupe autohtone, castigatoarele concursului desfasurat online.

## Motorfest

Motorfest a avut loc prima data in 2004, pentru ca fanii moto au dorit sa existe o intunire locala, ozacie cu care prietenii din alte orase sa vada si sa cunoasca Iasul. S-a plecat de la ideea de a realiza o reuniune a motociclistilor ieseni, insa cu timpul a devenit ceva mult mai mare. In 2009, Motorfest-ul s-a organizat la Tabara Ciric, unde a avut loc una dintre cele mai intruniri din tara. Totul a fost incununat de cea mai mare parada de motoare(1000 de oameni) dar si de multa distractie. Tot in aceasta locatia s-a desfasurat si Motofest-ul din anul 2010, un alt success inregistrat in palmaresul pasionatilor de motoare.

Anul trecut a avut loc a saptea editie Motorfest, un adevarat spectacol pe doua roti. Fanii s-au putut bucura vechea reteta de success, adaugand in premiera, circuitul Ovidiu Pavel “Fleica”, realizat pe o suprafata asfaltata de 10.000 metri patrati.
Anul acesta, Motorfestul se intrevede a fi si mai ambitios, pastrand insa elementele caracteristice. Asadar, in cadrul festivalului Gfest, pasionatii de motoare vor putea admira exponatele pe doua roti atat la ERA Park cat si in obisnuitul “tur” al orasului. Exchibitiile si “prezentarile” bolizilor nu vor lipsi, distractia si atmosfera incendiara fiind garantate.

## Active days la G Fest

### Dance Day

In cele 3 zile de festival, timp de 60 de minute zilnic, participantii vor fi indrumati in tainele dansului de catre instructori si dansatori de la cluburile de dans THE SKY, QUASAR DANCE, DOINA CARPATILOR. Tinerii vor invata pasi de dans simpli, care pot fi aplicati foarte usor, atractivitatea fiind realizata mai ales prin numarul mare de participanti simultan la aceste cursuri de salsa, hip hop, vals, dance etc. indrumarea trupelor de dans THE SKY, formatie de dans modern, infiintata in 2000 sub indrumarea coregrafului Stefan Iulian Adrian, QUASAR DANCE, pionierii ai streetdanceului in Iasi, ocupandu-se cu mişcarea urbană la nivelul oraşului si DOINA CARPATILOR, ansamblu folcloric constituit in 1963, coregraf Petre Susu. Cele trei formatii activeaza in cadrul Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

### Eco Day

ECO Day propune participantilor implicarea intr-o serie de activitati cu caracter ecologic. In deschiderea evenimentului va fi organizata o PARADA VELO (biciclete, trotinete, role) pe traseul Rond Agronomie – Era Park, iar in zona GFEST va fi dedicat un spatiu de expozitii si evenimente bazate pe peturi si materiale reciclabile si o zona dedicate energiei verzi.

### Olympic Games

Pentru ca ne place sportul si incurajam miscarea, in OLYMPIC GAMES organizam numeroase concursuri pentru public pe parcusul celor 3 zile. Participantii vor avea posibilitatea de a participa in concursuri de fotbal, tenis de masa, tenis fotbal, badminton, atletism, volei, ciclism, motociclism si probe surpriza. Câștigătorii vor primi diplome, premii și trofee din partea sponsorilor. De asemenea vom amenaja standuri informative dedicate cluburilor sportive din Iasi, punand in contact antrenorii cu viitorii practicanti, pentru a spori astfel numarul tinerilor implicati in sporturi si activitati sociale.

Pentru detalii legate de inscrieri acceseaza pagina www.gfest.ro

## Activităţi recreative

GFEST inseamna muzica, motociclete, dans, sport si distractie implicand cat mai multi tineri in activitati recreative si atractive. Festivalul isi propune sa incurajeze implicarea activa, foarte putini din tineri sa ramana astfel simpli spectatori. Va propunem pe parcusul a celor trei zile sa participati la programul cat mai divers care va cuprinde expozitiii, tururi si concursuri.

Astfel aveti sansa sa urmariti parada velo, demonstratiile sportive, parada si demonstratii moto dar sa si participati la concursurile sportive, de dans sau chiar de motociclete dedicate pasionatilor. Pentru cei mai putin curajosi dar care vor o metoda atractiva de a-si petrece timpul cu prietenii am pregatit concerte, expozitii si ateliere de hand-made.

Ne dorim ca GFEST sa fie un eveniment pentru toata familia, de aceea, daca vreti sa va distrati la festival dar cautati un mediu mai potrivit pentru copii, va punem la dispozitie „Zona copiilor”. Aici micutii vor putea participa in activitati
distractive, creative si educationale sub indrumarea unor animatori iar voi veti putea lua parte la toate evenimentele organizate in cadrul GFEST. Alaturi de aceasta facilitate, Era Shopping Center ofera si zona de joaca indoor, „Corabia piratilor”. Animatorii de la atelierul „Flori de Portocal” si de la trupa „The Sky”, precum si voluntarii GFEST vor avea grija de copii, pentru ca tu sa te simti bine la festival! Flori de Portocal-ateliere creative copii.

## Filmzone

**Definitie: STEREOTÍP:**
1. Tipărit după un stereotip .
2. Care se repetă în aceleași condiții, care este mereu la fel, neschimbat, obișnuit, banal. Din fr. stéréotype.

3 seri de transpunere a contextului social. Momentele se succed si fiecare pelicula ilustreaza o poveste in care: “regasesti”; De la realitate cotidiana a fiecaruia, caracterizata printr-un realism acut, pana la transpunerea totala la nivelul imaginatiei.
Pornim de la “principiul dragostei comunicante” intr-o remarcabila “calatorie la oras”, o prima seara, un prim “derby”. Parfumam comertul cu amanuntul intr-un” bricostory” pasional , invatand cu sufl etul la gura “lectia de box” predata. Astfel, nimic nu ne poate schimba starea, intr-“o zi buna de plaja”, paziti strasnic de cel mai credincios prieten al omului, “lord”…
Si continuam… in “valuri”, desenand un mic “portret de familie” rememorand amintiri din” trenul foamei”. Chercheliti nitel ”pe aripile vinului”, enuntam ca o “concluzie”, binefacatoarea “apa”.

Sorbim o gura si ne linistim, ne desprindem de infernalul ”trafic” zdrobind zabrelele de la “colivie”. Rasufl am usurati redefinind sintagma” munceste acum”. Ai prins curaj… , pai indrazneste la un “zapping” prin mirifica lume a lui Popescu intr-“o scurta istorie Gopo”. Ca la final, cu ochii larg deschisi sa tragem pe spranceana ” lampa cu caciula” si intr-o feerica nuanta de pastel viu colorat, ne imaginam un tablou perfectissimo; “captivi de craciun” cu frumoasa “Marilena de la p7”. Restul e “cashback”! Daca ei identifica stereotipurile, noi avem datoria de a le evita ulterior.

P.S.: NOI NU DAM CRAVATA MAI DEPARTE !

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută