Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Prima bibliotecă virtuală publică din Bucureşti

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prima bibliotecă virtuală publică din Bucureşti Share Prima bibliotecă virtuală publică din Bucureşti


De săptămâna trecută, staţia de metrou de la **Victoriei** s-a îmbogăţit cu o bibliotecă digitală, întinsă pe toată suprafaţa pasajului ce trece peste Magistrala 2.

Proiectul este de fapt o campanie de fuziune **Vodafone şi Humanitas**, iniţiată şi implementată de agenţia **McCann Erickson**. Se pare că inspiraţia le-a venit tocmai din Coreea, unde s-a înfiinţat un supermarket digital, tot la metrou.

Biblioteca poate fi utilizată de iubitorii de lectură, dar şi posesori de telefoane mobile sau tablete până pe **31 octombrie**. Aceasta deţine **49 de titluri de cărţi** şi **10 cărţi audio**, însă o singură carte poate fi descărcată integral gratuit (**Mateiu I. Caragiale – Sub pecetea tainei**), din restul volumelor fiind extrase doar fragmente. Pentru a lectura toată cartea, aceasta poate fi achiziţionată prin scanarea unui qwerty code contra unui preţ cuprins între 16 şi 20 de lei, nici prea scump, dar nici prea ieftin.

Din lista autorilor disponibili putem găsi nume precum **Mircea Cărtărescu, Constatin Noica, Andrei Pleşu, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi.**

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.