Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Transmisii live de la Teatrul Naţional din Londra

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Transmisii live de la Teatrul Naţional din Londra Share Transmisii live de la Teatrul Naţional din Londra


**The Light Cinema** prezintă live HD, sezonul patru al stagiunii 2012 – 2013 al *Teatrului Naţional din Londra*, ce include spectacolele *”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”*, *”Ultimul Haussman”* şi *”Timon din Atena”*.

**Evoluţia tehnologică** a permis prestigioasei instituţii culturale ca, în urmă cu trei ani, să înceapă transmisia în direct a spectacolelor sale în cinematografe şi locuri destinate artei din toată lumea. De la primul sezon din 2009, peste 800.000 oameni au vizionat spectacolele de la National Theatre pe marile ecrane din întreaga lume.

**Stagiunea de toamnă** debutează în **6 septembrie**, la ora 21:00, cu **”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”**, piesă bazată pe cel mai vândut roman la nivel mondial al lui *Mark Haddon*. Cu o durată estimativă de două ore şi jumătate cu introducerea făcută de gazdă şi cu pauza de 20 de minute este o adaptare reuşită şi creativă pentru teatru făcută de Simon Stephens.

Marianne Elliott regizează această explorare bogată din punct de vedere teatral a poveştii emoţionante şi lipsite de umor a lui Haddon, după succesul premiat cu Tony în 2011 – “War Horse”. Povestea îl aduce în faţă pe Christopher, în vârstă de 15 ani, care se trezeşte suspect în ancheta care cercetează împrejurările morţii câinelui doamnei Shears. El încearcă să pătrundă misterul morţii câinelui prin înregistrarea detaliilor şi a calculelor inteligente care îl poartă spre o călătorie înfricoşătoare care îi schimbă viaţa. Din distribuţie fac parte: Niamh Cusack, Nick Sidi, Una Stubbs, Luke Treadaway, Nicola Walker.

**”Ultimul Haussman”** este o nouă piesă de Stephen Beresford, care durează rstimativ 3 ore şi poate fi urmărit în **11 octombrie** la ora 21:00. Un portret amuzant, emoţionant şi uneori sălbatic al unei familii pline de aspiraţii care îşi pierde îndemânarea.

Regizată de Howard Davies, piesa analizeză soarta generaţiei revoluţionare din anii ’60. Anarhică, veselă dar îmbătrânită, abandonată de înalta societate, Judy Haussman păstrează cultura Ashram a anilor ’60 în timp ce îşi susţine casa dărăpănată, stil Art Deco, de pe coasta Devon. Împreună cu celelalte personaje, ea împarte câteva luni fierbinţi în lumea haotica a băuturii, pasiunilor, resentimentelor demult ascunse, dragostei libere şi eşecului. Julie Walters conduce o distribuţie care îi include pe: Rory Kinnear, Matthew Marsh ţi Helen McCrory.

**”Timon din Atena”** de William Shakespeare va fi transmis pe **1 noiembrie** la ora 21:00 şi are o durată de aproximativ 3 ore. *Simon Russell Beale* care a fost descris de către *The Independent* ca fiind cel mai bun actor de teatru din generatia sa, are rolul principal în “Timon din Atena”, fabula ciudată a lui Shakespeare despre consum ostentativ, datorii şi ruină. Piesa este scrisă în colaborare cu Thomas Middleton şi regizată de regizorul Teatrului Naţional, Nicholas Hytner. d

Prieten bogat şi puternic, colecţionar, gazdă ostentativă, Timon din Atena este înconjurat de paraziţi şi linguşitori. El îşi consumă resursele, apoi găsindu-şi cuferele goale îl asigură pe slujitorul său loial că totul va fi bine, dar asociaţii săi îl afundă şi mai mult. După un ultim banchet răzbunător, Timon se retrage într-o pustietate literară şi emoţională, trăind de azi pe mâine şi blestemând o Atena falimentată din punct de vedere moral.

**Tariful** general pentru un spectacol de teatru National Theatre London Live HD este de 55 lei iar elevii, studenţii şi pensionarii au o reducere de 10 lei dacă prezintă un act doveditor la casa de bilete.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută