Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Caravana Metropolis poposeşte în IOR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Caravana Metropolis poposeşte în IOR Share Caravana Metropolis poposeşte în IOR


În fiecare seară, de marţi până duminică, în **Parcul IOR** se întâmplă ceva special: *“Insula pensionarilor”* se transformă în cinema în aer liber, iar atmosfera de acolo este unape care ar trebui să o simţiţi măcar o dată .

Despre **Caravana Metropolis** v-am mai povestit, când filmele rulau în *Centrul Vechi*. În Parcul IOR, însă, e un sentiment diferit: sunt mii de oameni care vin acolo în fiecare seară cu o oră înaintea începerii proiecţiei, pentru a prinde un loc pe scaunele aduse de organizatori. Şi pentru că acestea sunt limitate, restul se aşază cuminte pe iarba din jur, pe culoarul format intre scaune, sau pe scaunele proprii, pe care le aduc de acasă. Nu sunt nici oameni cu petul de bere, nici mâncătorii clasici de seminţe.

Spectatorii din IOR au un respect anume pentru cinema, respect determinat, cel mai probabil, de spaţiul de proiecţie care este, într-adevăr, special. Cei care se ridică în timpul filmului sunt certaţi de ceilalţi, telefoanele care sună în timpul filmului sunt taxate cu priviri urâte de către cei din jur.

*Caravana Metropolis* stă în Parcul IOR până pe 2 septembrie. Până atunci puteţi urmări filme precum *„Băiatul cu bicicleta”*, unul dintre cele mai celebre filme europene ale anului acesta, o poveste emoţionantă despre relaţia dintre un copil şi o străină, care îl protejează ca pe fiulei, *„Xingu – în inima Amazonului”*, un film premiat la Berlin, care prezintă fapte reale, din timpul explorării Braziliei Centrale, în anul 1943, când frații Villas-Boas întâlnesc indienii Xingu, *„Zarafa”*, o animaţie simpatică, adresată şi celor mici, şi celor mari, *„Minciunia adevărate”*, un film de dragoste emoţionant şi amuzant în acelaşi timp, în stilul „Amelie”, *„Tatăl Fantomă”*, o ocazie de a-l revedea pe Marcel Iureş, *„Loverboy”*, unul dintre cele mai iubite filme româneşti lansate în cinema în 2011.

**Proiecţiile** încep în fiecare seară la 21:30 (organizatorii sunt foarte punctuali), iar **intrarea** este gratuită. Cu riscul de a mă repeta, dacă vreţi un loc pe scaun, atunci trebuie să ajungeţi din timp.

**Program 24 – 30 august**

**Vineri, 24 august, ora 21:30:** Băiatul cu bicicleta
**Sâmbătă, 25 august, ora 21:30:** Xingu – În inima Amazonului
**Duminică, 26 august, ora 21:30:** Zarafa
**Marți, 28 august, ora 21:30:** Minciuni adevărate
**Miercuri, 29 august, ora 21:30:** Tatăl fantomă
**Joi, 30 august, ora 21:30:** Loverboy

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută