Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Pe ultima sută…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pe ultima sută… Share Pe ultima sută…


Există orașe în lume despre care se spune că nu dorm niciodată și există orașe în lume despre care nu se spune. Mai există orașe în lume care sunt adormite și există orașe în lume care petrec până la răsărit, apoi dorm. Parțial. Dacă ar fi să alegem una din categorii pentru Timișoara, aș spune că este orașul care uneori doarme, alteori nu.

Uneori e amețit de evenimente, alteori este letargic, forțat de musafi rii ce-i găzuidește să-și activeze potențialul. Săptămâna aceasta și imediat următoarea, avem dovada clară că pe ultima sută a verii încercăm să recuperăm sau să profi tăm la maxim de vremea excelentă și să ieșim în aer. În aer liber, acolo unde are loc Festivalul de Operă, operetă și Balet, care aduce reprezentații de excepție pe scena din Parcul Rozelor: ”Carmen”, ”Liliacul”, ”Voievodul Țiganilor”.

Tot în aer liber are loc foarte-așteptatul Festival al Berii, ce are loc în paralel cu Zilele Aradului, și evident, cu o serie de expoziții și concerte atât în afara lor, cât și în alte cluburi din oraș. N-are niciun rost să stai în casă, pentru că imaginează-ți: într-o zi, vei fi departe de toate astea, de aglomerație, de evenimente, de oameni care privesc în aceeași direcție, de atmosfera entuziastă și de modele culturale, de ce nu, și va apărea dorința de a fi din nou acolo unde se întâmplă. Să profi tăm, deci, de zile lungi de vară și evenimente, la nesfârșit.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.