Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

A venit… a venit toamna?…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii A venit… a venit toamna?… Share A venit… a venit toamna?…


În copilăria noastră măcar vara era vară, primăvara – primăvară, toamna – toamnă şi iarna – iarnă, tată. Atunci vara chiar nu era ca iarna – doar că nu trebuia să spui ceva de genu’, că asta ştiau şi curcile (ca şi acum, de altfel). Acum anotimpurile se iubesc mult prea tare şi stau atît de îmbrăţişate, încît mai avem un fel de primăVară şi un fel de toaiarnă şi cam atît, primăvara şi toamna pierzîndu-şi caracteristicile şi personalitatea aproape cu totul şi nici iarna nu mai e ca-n cărţile scriitorilor ruşi, încît la un moment dat bunicii o să le povestească nepoţilor despre ninsoare şi zăpadă ca despre ceva de pe altă planetă, fără ca nepoţii să poată să înţeleagă cu adevărat despre ce e vorba.

De altfel, acum nu mai există nici o linie clară între bine şi rău & alb şi negru – nici în viaţa cotidiană, nici în cultură. Postmodernismul şi tranziţia asta continuă (care a intrat în criza sinonimă absolută cu tunelul care nu are nici o luminiţă la capătul lui) au adus marginalul în centru şi au amestecat culorile, sentimentele şi stările. Atît de mult, încît ar trebui să ne bucurăm de aceste zile mai de toamnă, toamnă care abia se scurge din vară şi o să vedeţi cum o să se dizolve imediat într-un fel de iarnă, încît vom fi nevoiţi să schimbăm tricourile cu pulovere şi paltoane…

Generaţia celor patru anotimpuri distincte are alte trăiri, stări şi filozofii de viaţă comparativ cu generaţia încă foarte tînără, dar diferenţa trebuie să atragă, nu să respingă. Uneori nu trebuie să ne explicăm totul logic. Zile şi nopţi frumoase, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută