Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Rezident Ex – gata să cucerească Bucureştiul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rezident Ex – gata să cucerească Bucureştiul Share Rezident Ex – gata să cucerească Bucureştiul


**KEMPES şi REZIDENT EX** şi-au făcut o intrare demnă de un supergrup format din nume grele ale rockului românesc şi internaţional, printr-un concert de mare amploare, pe scena de la Folk You (Vama Veche). După un prim pas atât de reuşit, singurul concert pe care REZIDENT EX îl va susţine în anul 2012 în Bucureşti, pe **21 septembrie**, reprezintă următoarea provocare. Fiecare membru al trupei o descrie în felul său:

OVIDIU IONCU KEMPES (voce):

Am fost întrebat, de mai multe ori, care a fost pentru mine cel mai important concert pe care l-am avut cu formaţia Cargo şi am răspuns că este vorba de concertul de adio, susţinut pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, înainte de plecarea mea în Australia. Îmi doresc să pot spune, dacă voi fi întrebat, că cel mai frumos concert cu REZIDENT EX a fost primul nostru concert în Bucureşti, la Arenele Romane, pe 21 septembrie.

TAVI IEPAN (chitară):

Bucureştiul găzduieşte cele mai importante concerte din România, are un public pe măsură, care ne-a primit pe toţi, de fiecare dată, cu multă caldură şi mă bucur că REZIDENT EX are ocazia de a concerta la Arenele Romane, pe 21 septembrie.

MATTHIAS LANGE (chitară):

Mă bucur că, în sfârşit, voi putea concerta la Bucureşti. Este una dintre capitalele europene despre care am auzit multe lucruri interesante şi vreau să o cunosc. Schönen Gruß von Hamburg, Matthias. (Salutări din Hamburg).

CHRISTIAN PODRATZKY (bass):

Va fi o sărbătoare!

FLORIN CVASA (tobe):

Nu am mai cântat cu o trupă rock pe o mare scenă bucureşteană din ’93, când Neurotica a avut un recital pe Stadionul Dinamo, în deschidere la Scorpions, în faţa a 20 000 de spectatori. Aştept cu nerăbdare să “mă ciocnesc” cu publicul bucureştean iubitor de rock şi foarte receptiv la concerte live. Aşa că … număr zilele care au mai rămas până la concertul pe care REZIDENT EX îl va avea la Arenele Romane pe 21 septembrie.

ADRIAN POPESCU (chitară):

Ultimul concert pe care l-am avut în Bucureşti, cu trupa Cargo, înainte de emigrarea mea în Franţa, determinată de mineriada din 13-15 iunie, a fost pe 22 februarie 1990, la Sala Polivalentă. A fost un concert dedicat revoluţiei române, iar amintirile mele legate de el sunt puternice. Cargo avea atunci foarte mulţi fani în Bucureşti şi am aflat că, astăzi, cei mai mulţi fani REZIDENT EX sunt tot din Bucureşti. Din acest motiv, concertul de la Arenele Romane, din 21 septembrie, este foarte important pentru mine.

**Rezident Ex** poartă amprenta inconfundabilă a rockului timişorean şi înseamnă atât fructificarea amplei experienţe muzicale a membrilor ei, cât şi manifestarea artistică a unei realităţi culturale diverse, conferită de faptul că muzicienii îşi petrec viaţa în ţări şi oraşe diferite: Adrian Popescu (chitară, absolvent S.A.E. Paris, Franţa), Christian Podratzky (bass, Berlin, Germania), Florin Cvasa (tobe, Timişoara,), Ovidiu Ioncu “Kempes” (voce, Brisbane), Tavi Iepan (chitară, Hamburg). Acestora li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, tot din Hamburg, care a mai activat alături de Sinner şi Metallium.

În repertoriul REZIDENT EX sunt incluse piese din prima perioadă Cargo, compuse de Tavi Iepan, dar şi melodii compuse recent. Toate au fost apreciate în egală măsură de spectatorii festivalului Folk You, care i-au copleşit pe muzicieni cu reacţii entuziaste, scandând aproape neîncetat numele trupei şi al solistului.

Cei prezenţi la Vama Veche au ascultat “Buletin de ştiri,” “Povestiri Din Gară” şi “Brigadierii”, apărute pe albumul “Povestiri Din Gară” al formaţiei Cargo, dar şi “Iarna”, “Oglinda”, “Închis, Caz De Boală”, “Fotografia”, “Camera Viselor”, compuse de Tavi Iepan în aceeaşi perioadă, piese pe care publicul tânăr nu avusese ocazia să le asculte până acum.

Piesele noi, “Catedrala Sufletului”, “Soldatul căzut” , “Pompierul atomic” şi “Roy Black Sabbath”, au fost dovada faptului că trupa REZIDENT EX va avea un cuvânt greu de spus pe scena de profil. Primele două îi aparţin tot lui Tavi Iepan, celelalte chitaristului german Matthias Lange. Şi tot lui Matthias Lange îi aparţine piesa “Metamorphosis”, compusă pentru Metalium, pe care REZIDENT EX a considerat firesc să o prezinte în concertele sale.

Pentru concertul Rezident Ex şi Desant de la **Arenele Romane** sunt în vânzare două categorii de bilete:

Acces general – 60 RON

Bilete VIP – 100 RON (întâlnire & fotografie cu trupa, sesiune de autografe, afişul evenimentului semnat de artişti)

Deţinătorii de bilete VIP vor avea parte de o experienţă memorabilă: ei vor avea posibilitatea să continue noaptea, alături de artişti, în Ageless Club. After party-ul va avea loc după terminarea concertului de la Arenele Romane, iar accesul se va face exclusiv pe baza biletului VIP pentru concert.

**Biletele** sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro. www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro.

Bilete în format electronic sunt disponibile pe www.rezervariclub.ro. Plăteşti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete şi primeşti un cod unic cu care te prezinţi la intrare în ziua concertului, alături de prietenii tăi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută