Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Manowar lansează The Lord Of Steel – Retail Edition

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Manowar lansează The Lord Of Steel – Retail Edition Share Manowar lansează The Lord Of Steel – Retail Edition


Noul album de studio al trupei **MANOWAR**, “The Lord Of Steel” va intra în distribuţie la nivel mondial, pe **28 septembrie** (datele pot să varieze în funcţie de teritoriu).

Lansarea **“The Lord Of Steel” – Retail Edition** vine după o ediţie limitată a materialului – Hammer Edition – realizată în colaborare cu Metal Hammer – Marea Britanie.

Ediţia The Lord Of Steel care va fi comercializată în întreaga lumea va beneficia de un nou mixaj şi va avea masterizare diferită, iar grafica va fi realizată de celebrul artist Ken Kelly. Materialul va cuprinde şi alte surprize şi va fi disponibil sub formă de CD, vinyl – ediţie limitată şi album digital.

“Întotdeauna, MANOWAR a îndrăznit să facă lucrurile altfel. Aceste două versiuni trebuie percepute asemeni unui film care se lansează în două variante; o altă soluţie regizorală, ori finaluri deosebite sau poveşti spuse din perspective diferite,” a explicat basistul Joey DeMaio. “Pentru cei care au savurat prima versiune The Lord Of Steel, adică ediţia Metal Hammer, pot să spun că varianta pe care o va lansa Magic Circle Entertainment va fi chiar mai specială şi da, chiar mai brutală,” a continuat DeMaio.

Descris de presa de specialitate ca: “brutal şi de neoprit precum forţa metalului topit,” ori „heavy fără cusur”, The Lord Of Steel este o producţie care îmbină elemente vintage cu soundul simbol, pe care trupa MANOWAR l-a cultivat de-a lungul anilor. „Când trebuie să faci loc pentru sute de alte instrumente, precum orchestra, corul sau armatele ce mărşăluiesc, aşa cum a fost cazul pe Gods Of War, e nevoie să creezi efectiv spaţiu sonic pentru aceste manifestări. Cu cât ai mai puţine instrumente, cu atât fiecare va fi mai puternic, individual. Ca artist, îţi doreşti să oferi publicului tău o experienţă diferită. Albumul acesta nu este muzică de fundal, pe care o auzi în magazine sau în lift. Acesta este un album care te izbeşte cu forţă drept în faţă şi nu face nici un pas înapoi,” a mai spus Joey DeMaio.

Pentru cel de **al doisprezecelea album de studio**, MANOWAR a păşit în lumea eroilor filmelor de acţiune. Trupa a scris pentru prima oară o piesă special pentru o producţie hollywoodiană – EL GRINGO. Pe album se găseşte şi „Expendable”, melodia inspirată de franciza cinematografică cu Sylvester Stallone, „The Expendables”. Iar, între timp, MANOWAR a confirmat şi următoarea colaborare din sfera marelui ecran: filmul „Soldiers”, din distribuţia căruia face parte starul din „The Expendables 2”, Jean-Claude Van Damme.

De la track-ul furios ce dă titlul albumului, la a răsunătoarea „Black List”, de la impresionanta baladă „Righteous Glory”, la omagiul adus lui Ennio Morricone prin „El Gringo” – The Lord Of Steel este plin de surprize.

**The Lord Of Steel (Retail Edition)** va fi mixat şi masterizat de inginerul de mixaj Ronald Prent şi de către Darcy Proper – inginer masterizare, câştigătoare a două premii Grammy. Cei doi sunt vechi colaboratori ai trupei.

Presa şi fanii despre The Lord Of Steel:

„Un album de heavy metal puternic şi fără cusur” (metalnews.de, Germania)

„Pune The Lord Of Steel în CD player şi dă play. Va dura doar câteva secunde până când vei realiza că ai de-a face cu unul din cele mai puternice şi zdrobitoare albume metal lansate vreodată, cu un nivel al calităţii sunetului şi o precizie sonică ce depăşeşte aproape orice altceva disponibil pe piaţă în 2012. Piese precum „Expendable”, „Annihilation” şi incredibil de agresiva „Hail, Kill And Die”, oferă ceva ce se remarcă prin absenţă în majoritatea manifestărilor din muzica heavy a zilelor noastre. E vorba de un simţ al mândriei meritate şi de o simplitate a trăirii, combinate cu rezonanţa tunătoare a riffurilor metal viguroase şi hotărâte, completate de ritmul/soluţia ritmică prezentată la intensitate maximă şi cu o încredere copleşitoare. The Lord Of Steel echivalează cu un antidot irezistibil, ce degajă o atitudine eroică pozitivă şi multă măreţie. – (Metal Hammer, UK)

“Zece piese de heavy metal nefiltrat” – (metalrulestv.com, US)

“Cel mai bun album, de la „Kings Of Metal” încoace” – (strombringer.at, Austria)

“Un album lipsit de orice semn de uzură, pe care îl recomandăm” – (dark-festivals.de, Germany)

„Metal până la capăt. Uluitor prin putere şi claritate” – (sputnikmusic.com, US)

“The Lord of Steel? O capodoperă!!!” – Jörg Fuhlert (Fan)

“Un album uimitor!!! Atât de modern şi interesant!!” – Stathis Sokondimos (Fan)

“Ascult, în sfârşit, noul album! Trebuie să spun că îmi place la nebunie cum sună!” Joshua McAlpine (Fan)

“Oh, soundul este foarte heavy! Chiar îmi place noul material.” – Falco Fashizzle (Fan)

Concomitent cu lansarea albumului, MANOWAR va porni în turneul **Lord Of Steel World Tour**. Primele showuri se vor derula în perioada octombrie – noiembrie, în Europa şi Statele Unite.

The Lord Of Steel World Tour – Partea 1 – Date confirmate:

– Marti, 9 octombrie 2012 – Zaragoza, Spania
– Joi, 11 octombrie 2012 – La Coruña, Spania
– Sâmbătă 13 octombrie 2012 – Barcelona, Spania
– Duminică, 14 octombrie 2012 – Madrid, Spania
– Marţi, 16 octombrie 2012 – Paris, Franţa
– Vineri, 19 octombrie 2012 – Kerkrade, Olanda
– Sâmbătă, 20 octombrie 2012 – Frankfurt, Germania
– Marţi, 23 octombrie 2012 – Pardubice, Cehia
– Miercuri, 24 octombrie 2012 – Praga, Cehia
– Vineri, 26 octombrie 2012 – Zlin, Cehia
– Vineri, 23 noiembrie 2012 – Worcester, Massachussets, SUA
– Sâmbătă 24 noiembrie 2012 – Long Island, New York, SUA
– Duminică 25 noiembrie 2012 – Long Island, New york, SUA

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.