Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Prima ediţie a festivalului de film horror şi fantastic “Lună Plină”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prima ediţie a festivalului de film horror şi fantastic “Lună Plină” Share Prima ediţie a festivalului de film horror şi fantastic “Lună Plină”


La câte festivaluri au loc anual în România s-ar zice că unul în plus nu ar mai avea ce să aducă nou publicului. Dar mai era ceva, românii nu aveau încă un festival dedicat filmelor horror şi fantastice, dar azi acest lucru se schimbă. 16-19 august este perioada în care, în localitatea **Biertan** din judeţul Sibiu, va avea loc prima ediţie a festivalului **„LUNĂ PLINĂ”**, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe **cinema-ul horror şi fantastic**.

Pasionaţii filmelor de groază au ocazia să vizioneze în cadrul festivalului **”Lună Plină”** mai multe filme de succes precum: premiera românească Attack the Block, fenomenul anului 2011 în materie de invazii extraterestre, difuzată în cadrul deschiderii oficiale a festivalului (16 august, 21:30 – Grădina Méliès); proiecția aniversară (30 de ani) într-o versiune restaurată digital a unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, The Thing (16 august, 18:00 – Sala Karloff); spaniolescul Mientras duermes, un film extrem de incisiv și subversiv (16 august, 21:30 – Cinema Vertigo); Rammbock: Zombies la Berlin!, un horror german pe cât de amuzant, pe atât de scurt și la obiect (16 august, 23:30 – Cinema Vertigo); premiera românească Eddie, canibalul somnambul, la fel de amuzant și de sângeros ca și anteriorul titlu (16 august, 16:00 – Sala Karloff) şi multe altele. Dar pentru că lung-metrajele nu sunt totul, în fiecare zi de la 12:00, Sala Karloff vă așteaptă cu scurt-metraje de gen alese pe sprânceană, gata să vă deschidă apetitul pentru mai mult.

Vineri, 17 august și sâmbătă, 18 august, între orele 11:00 și 14:00, în spațiul dintre zidurile cetății medievale Biertan, denumit Atelierele Fantastice „Luna Plină”, vor avea loc **workshopurile** de costum de film și demonstrații de machiaj special de film horror și fantastic, susținute de o echipă profesionistă cu o bogată experiență în teatru și cinema, formată din scenograful Dana Istrate și make-up artist-ul Ioana Angelescu. Pe toată durata festivalului, cele două artiste vor avea deschisă o expoziție personală cu obiecte de decor cinematografic, costume și măști de latex.

**Abonamentele** se achiziţionează de la punctul de informare din incinta Școlii Generale situată în Piaţa Centrală. Dacă doriţi să luaţi parte la întregul eveniment, având acces la toate filmele, trebuie să scoateţi din buzunar 35 lei (50 lei cu taxă de campare). Din 17 august plătiţi 25 lei (35 lei cu taxă de campare), iar din 18 august doar 15 lei (20 lei cu taxă de campare).

**Biletele** oferă acces la o singură proiectie și se pot cumpăra doar de la intrarea în cinematograf. Prețul unui bilet unic este de 7 lei.

La workshopurile și evenimentele speciale, organizate în Curtea Cetății și la târgul de produse tradiționale, din Piața Centrală, accesul este liber.

Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul festivalului: www.lunaplinafestival.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută