Fără îndoială, restaurantul La Fenice, din Brăila, este locul unde găsiţi cea mai mare varietate de paste de la Dunărea de Jos. Nici nu se putea altfel câtă vreme patronul locaţiei este Alessandro Bonamici, un toscan ca şi Dante, dar celebru pe meleagurile noastre prin preparatele sale culinare.
Lista meniu este un adevărat tratat despre câte feluri de paste sunt pe lumea asta, şi cum pot fi ele preparate. Spaghetti, cannelloni, penne, tagliolini, gnocchi, farfalle, tagliatelle, şi mă opresc aici cu înşiruirea pentru că spaţiul articolului este limitat. Dar nu la paste l-am testat noi pe amicul Alessandro, ci la muşchiul de vită, o specialitate care-i aparţine, şi pe care ne-a recomandat-o cu mare entuziasm.
Trebuie spus că deşi porţia a fost preparată la un nivel mediu, suculenţa preparatului a fost perfectă. Ineditul acestui muşchi de vită îl constituie faptul că este servit cu prosciutto crudo, fiind însoţit de o cremă de aceto balsamico. Garnitura a fost şi ea în am gustat Filetto Aurora – La Fenicestil italian, cu sparanghel, roşii decojite şi cartofi la cuptor. Apropo de legume, amatorii de delicatese vegetariene pot comanda aici o cremă de sparanghel pe care nu o vor uita prea curând. La capitolul muşchi de vită mai puteţi încerca şi preparatul casei- Fenice, sau pe cel intitulat alla imperiale. Buon appetito!
– LA FENICE
– Adresa: Mihai Bravu, Braila
– Telefon mobil: (+40) 0751 504 586