Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

România nu mai e campioană la viteza la Internet

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii România nu mai e campioană la viteza la Internet Share România nu mai e campioană la viteza la Internet


Dacă în 2010 România deţinea cea mai rapidă conexiune la Internet în Europa şi poziţia a patra în lume, în 2012 coboară pe locul 8 în Europa şi 13 în topul mondial al vitezei medii de conectare la Internet.

Potrivit **raportului trimestrial** întocmit de compania americană Akamai, viteza medie de conectare la internet în România, a crescut la 6,6 Mbps, cu 3,6% mai mult faţă de ultimele trei luni din 2011, dar cu 0,3% mai puţin decât nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit Mediafax, Olanda se află în fruntea **clasamentului european**, cu o viteză de conectare de 8,8 Mbps, urmată de Elveţia (8,1 Mbps), Irlanda (7,3 Mbps), Cehia şi Belgia (7,1 Mbps), Finlanda (6,9 Mbps) şi Danemarca (6,7 Mbps).

La nivel **mondial**, Coreea de Sud este lideră la viteza medie de conectare la internet, cu 15,7Mbps, urmată de Japonia (10,9 Mbps) şi Hong Kong (9,3 Mbps). România ocupă poziţia 13, cu un loc sub Statele Unite, care au o viteză de 6,7 Mbps.

Datorită ratei mari de adopţie a conexiunilor broadband, viteza medie pe Internet la nivel global a urcat cu 14% în primul trimestru, ajungând la 2,6 Mbps.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută