Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Miserupismul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Miserupismul Share Miserupismul


Am spus-o de mai multe ori: românaşii au o „mică” problemă de atitudine. Nu de azi, nu de ieri, ci de ani de zile. Cam de pe vremea politichiei însecerate şi înciocănate. Pe şefii de pe atunci îi interesa cincinalu-n patru ani şi jumătate. Pentru acest scop li se rupea de adevăr. Mai păstrăm în amintire bancurile despre minciunicile din acele vremuri. Miserupismul ajunsese o stare de fapt care cuprinsese întreaga societate.

O stare care s-a perpetuat, din ce în ce mai acut, până în zilele noastre. Deşi apăsaţi rău de tot de cele ce se întâmplă în jurul nostru, ni se rupe. Grav este, după umila-mi părere, că fl agelul s-a întins cam peste tot în bătrâna noastră Europă. Pe Dâmboviţa ştiam de ceva timp că indiferenţa e mai mare decât Casa Poporului. În ciuda celor spuse cam aşa este şi „dincolo”. În oraşul care dă numele unei verze foarte mici miserupismul este uriaş. Celor de acolo li se rupe şi de mine şi de tine, cititorule.

Pe cei care diriguiesc trebile pe acolo îi interesează drepturile celor băgaţi la răcoare, dar li se rupe de cei bolnavi (de par egzamplu). Jurnaliştii de acolo văd bordeiele, dar li se rupe că unii dintre cei defavorizaţi au palate cu turnuleţe. Ştiu că am ieşit puţin din linie. Acuzaţiile vor veni en-gros. Dar ştiţi ce? Mi se rupe!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.