Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Poveştile de altădată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Poveştile de altădată Share Poveştile de altădată


Ştiu că expresia „tineretul din ziua de azi” a devenit un clişeu, dar când mă uit la noile generaţii mă simt demodată şi îmi vine în minte acest tineret care parcă „pe vremea mea” nu era aşa. E clar că lucrurile se schimbă. Adolescenţa, cea mai frumoasă şi mai grea perioadă din viaţa unui om, a devenit o adevărată aventură. Strângerile de mână şi privirile pe furiş au fost înlocuite cu… diverse. Activităţile de timp liber nu se mai rezumă la bătutul mingii în faţa blocului.

De fapt nu sunt sigură dacă aceşti copilaşi au facut vreodată asta sau s-au mulţumit cu a bate mingea pe ecranul iPad-ului. În orice caz, lumea se schimbă repede-repede şi nu prea avem ce face în sensul ăsta. În concepţia mea, îmbătrânită desigur, am ajuns la concluzia că „tehnologizare” e cuvântul potrivit pentru ceea ce li se întâmplă copiilor.

Se pierd în marea de iPhone-uri, iPad-uri, iCeva-uri şi nu îşi dau seama că timpul trece şi odată cu el şi copilăria lor. Jocurile în aer liber au fost înlocuite cu jocuri în reţea. Certurile dintre prieteni se manifestă prin unfriend pe diferite reţele sociale, iar statul la poveşti în faţa blocului s-a transferat într-o fereastră de chat.

Copiii nu mai ştiu ce înseamnă să fii copil si pierd Zile şi Nopţi frumoase, jucându-se de-a oamenii mari. La final… timpul
trece.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută