Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Gustos şi de post

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gustos şi de post Share Gustos şi de post


Potrivit unui studiu dat publicităţii recent, numărul persoanelor care aleg să ţină post este din ce în ce mai mare. Ce presupune, însă, această opţiune din punct de vedere alimentar? Potrivit celebrului specialist în nutriţie, dr. Gheorghe Mencinicopschi, „regula de aur” pentru o alimentaţie de post corectă este aceea ca alimentele specifice credinţei ortodoxe să fie preparate după reţete tradiţionale, fără aditivi.De aceea ar trebui să fim foarte atenţi atunci când ne preparăm în această perioadă alimentele, când nu folosim o dietă suficient de diversificată şi echilibrată.

De exemplu, tradiţionalele mâncăruri făcute din fasole boabe care, preparate corect, ne vor aduce o cantitate suficientă în această perioadă de proteine. La Residenza Dutzu, din Brăila, puteţi comdanda diverse platouri cu mâncăruri de post, preparate după reţete tradiţionale. Cel pe care l-am degustat miercurea trecută cuprindea patru bruschete cu roşii, ciuperci la grătar şi două boluri.

Unul dintre ele era cu am gustat: platou de post la Residenza Dutzu zacuscă de vinete (după o reţetă a casei Dutzu), celălalt era plin cu fasole bătută şi asezonată cu roşie trasă la tigaie. Am respectat postul şi când a fost să alegem desertul. Încercaţi mere coapte cu dulceaţă, şi veţi constata că se mănâncă gustos şi în post.

– RESIDENZA DUTZU
– Brăila, Str. Goleşti nr. 55
– Tel.: 0753 044 303
– Fax: 0339 102 261

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută