Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Savatie BAŞTOVOI, „Un zbor liber ”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Savatie BAŞTOVOI, „Un zbor liber ” Share Savatie BAŞTOVOI, „Un zbor liber ”


**- Dorogoi Baştovoi (ca să rimeze), treci dintr-un an în altul în febra creaţiei. Abia ai terminat de scris un roman, la care munceşti de vreo 8 ani, iar celebrul roman „Iepurii nu mor” va apărea în cel mai scurt timp la Paris. Să le luăm pe rînd, totuşi. Ce fel de proiect e „Fuga spre cîmpul cu ciori”?**

– Încep prin a spune că „Fuga spre cîmpul cu ciori” nu e un proiect, e o carte. Azi mulți scriitori se implica în proiecte, dar mai puţini scriu cărți. A apărut o tagmă de artiști și scriitori care dacă nu au o bursă sau nu încap într-un „proiect”, nu au inspirație. Eu am scris din inspirație, din viața mea și sper din tot sufletul ca pînă la urmă viața mea să nu devină un proiect, ci să rămînă un zbor liber. Așadar, o carte despre viață, despre credință și necredință, despre artă, despre criza omului modern.

**- Acum, cînd e gata, la ce te aştepţi de la noul roman?**

– Mă aștept să aibă cel puțin același răsunet pe care l-a avut și continuă să-l aibă „iepurii”. Oricum, cele două cărți se completează reciproc în sensul că dacă „ciorile” nu sînt neapărat o continuare a „iepurilor”, „iepurii” au fost, fără îndoială, un preludiu pentru „ciori”.

**- Ce importanţă are pentru tine munca editorială?**

– Munca editorială o iau ca pe o lucrare de mare folos în aceste vremuri tulburi: propun cititorului român cărțile care mi-au plăcut, în speranța că vor plăcea și altora. Și, pînă acum, am bucuria să rezonez cu un public destul de numeros și select în sens spiritual.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.