Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Îndemn către ficat: Ficăţei lionezi la Gil

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Îndemn către ficat: Ficăţei lionezi la Gil Share Îndemn către ficat: Ficăţei lionezi la Gil


Dacă te numeri printre cei care-ar fi făcut orice (inclusiv două sute de exerciţii la matematică şi zece flotări) numai să fie scutiţi de la porţia de ficăţei prăjiţi din farfurie, atunci acest articol nu e pentru tine. Dacă însă eşti amator al organelor movulii cu gust amărui, îţi recomand o vizită la Gil, în Băneasa.

Da, e locul acela în faţa căruia e întotdeauna un grătar încins, iar pe grătar se frig în ditamai norul de fum şi arome cârnaţi şi mici fără număr. La Gil merg când am chef de ceva românesc rapid şi bun. Şniţelul e crocant şi generos, cartoful copt cu ierburi şi sos de usturoi e uriaş, iar micii sunt mari şi buni (şi costă 2,5 lei bucata).

Cel mai bun preparat din meniul lui Gil e, dacă mă întrebi pe mine, sunt *ficăţeii lionezi*, preparaţi cu ceapă călită şi sos de vin cu smântînă. Ficatul e bine pătruns, moale, deloc amar, numai bine pus în valoare de sosul uşor dulceag şi cremos. Obligatoriu cu piure de cartofi preparat cu unt şi un pahar de vin roşu sec, să nu se împotmolească ficăţeii pe gâtlej. Dacă mai ai spaţiu în stomac, gustă şi papanaşii casei, sunt proaspeţi şi buni!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.