Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Pina 3D – cu tălpile pe ecran

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pina 3D – cu tălpile pe ecran Share Pina 3D – cu tălpile pe ecran


Despre Pina nu ştii să spui sigur dacă este un film despre dans sau un dans pentru un film. Cert este că personalitatea coregrafei Pinei Bausch a fost copleşitoare pentru toţi cei care au lucrat cu ea, pentru că ea i-a inspirat pe toţi să creeze atât dansul cât şi scenele emoţionante care se succed timp de o oră pe ecran. Şi nu oricum, ci în tehnologie 3D, care face ca, în anumite secvenţe, totul să pară ca o scenă de teatru, nu de film.

Iniţial, filmul trebuia făcut în colaborare cu celebra coregrafă, dar moartea fulgerătoare a acesteia a transformat filmul dintr-un documentar într-un omagiu post-mortem. Dansatorii alături de care Pina Bausch a lucrat timp de 35 de ani îşi exprimă recunoştinţa pentru cea care a fost profesoara şi inspiraţia lor. Filmul este un puzzle de scene de dans, fiecare un simbol al unei lecţii pe care ei au învăţat-o prin Pina sau de la ea: viaţă, sacrificiu, dragoste, dor, durere.

Dansul contemporan nu este uşor de digerat, mai ales că Bausch a adus elemente inovatoare, încărcate de simbolistică. Însă regizorul a reuşit să-i dea o tentă mai comercială, demnă de o capodoperă 3D care să te fascineze mult timp după ce ai plecat din cinematograf şi să îţi dea senzaţia că şi tu ai cunoscut-o pe Pina.

Pina 3D

Regia: Wim Wenders

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.