Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Capitala se ţine tare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Capitala se ţine tare Share Capitala se ţine tare


Acum vreo două săptămâni m-am întânit cu mai mulţi bloggeri din provincie veniţi în fiarta Capitală cu prilejul concertului Bon Jovi. Printre “Ce bine că în sfârşit ne cunoaştem” şi „Uăi, că tare cald îi”, toţi au spus următoarele lucruri:

1. N-aş putea să trăiesc în Bucureşti
2. Moamă, da câte lucruri sunt de făcut aici, noi nici cinema n-avem
3. No, da’ tare-i cald
4. Mulţi mai sunteţi aicea, soro!

Adică deşi viaţa e cumplit de stresantă la Capitală şi e groaznic de cald (şi încă nici n-aţi prins voi, dragilor, ziua aia cea mai rea din vară), o mulţime de oameni trăiesc aici pentru că viaţa e mişto şi-s multe lucruri de făcut.

E adevărat. E cumplit de stresant. E şi exagerat de cald. Dar uite că nişte zeci de mii de oameni zic că merită. Sigur că mulţi stau aici pentru că n-au unde să se ducă, pentru că nu vor să lucreze în provincie pe un salariu de trei ori mai mic ca cel de Bucureşti, pentru că aici au familii care depind de ei.

Dar mai sunt şi cei care sunt dependenţi de oraş pentru că oraşul îi face să se simtă bine, îi scoate din casă, din tristeţe, din anonimat.

Haidem afară, că de-aia suntem locuitori de Capitală!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.